• De top-5 van GroenLinks, v.l.n.r. Renske de Zwart (3), Lydi Groenewegen (4), Andrea Zierleyn (lijsttrekker), Jur van der Lecq (2) en Francoise Groenendaal-Vlug (5).
• De top-5 van GroenLinks, v.l.n.r. Renske de Zwart (3), Lydi Groenewegen (4), Andrea Zierleyn (lijsttrekker), Jur van der Lecq (2) en Francoise Groenendaal-Vlug (5). Foto: aangeleverd

Andrea Zierleyn opnieuw lijsttrekker GroenLinks West Betuwe

Algemeen 533 keer gelezen

WEST BETUWE • Andrea Zierleyn is tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering via zoom gekozen als lijsttrekker voor GroenLinks. Ook Jur van der Lecq (2), Renske de Zwart (3), Lydi Groenewegen (4) en Francoise Groenendaal-Vlug (5) staan hoog op de lijst. 

GroenLinks heeft het verkiezingsprogramma onderverdeeld in de hoofdstukken Groen, Sociaal en Open. Daaraan zijn haalbare dromen gekoppeld. “Die kunnen alleen uitkomen als we overgaan tot actie.” Ook de hoofdthema’s zijn met elkaar verbonden. “Als inclusive langskomt in Sociaal moet da took tastbaar worden in Groen en Open. Als de energietransitie genoemd wordt in Groen krijgt energiearmoede volop aandacht in Sociaal. Als we de arbeidsmigranten fatsoenlijke huisvesting willen geven in Sociaal creëren we daar draagvlak voor door actief meedenkende burgers in

Open
“Er is in West Betuwe meer wat ons bindt dan wat ons scheidt”, zegt GroenLinks in een persbericht. “GroenLinks heeft veel zaadjes gezaaid. Bijna alle partijen omarmen inmiddels duurzaamheid, biodiversiteit, participatie en inclusie. Groen, sociaal en open dus. Laten we die kernwaarden met elkaar delen en omzetten in de juiste daden. Niet opgaan in de waan van de dag, maar vol vertrouwen met elkaar als burgers - van wethouder tot vrijwilliger, van raadslid tot fruitteler - constructief samen de handen uit de mouwen steken.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden