Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto:

Programma van Alzheimer Trefpunt West Betuwe bekend

  •   keer gelezen

BEESD • Alzheimer Trefpunt West Betuwe biedt mantelzorgers een steuntje in de rug. Ongeveer 290.000 mensen in Nederland hebben dementie. In 2050 hebben waarschijnlijk 620.000 mensen deze ziekte. Helaas is er nog altijd geen medicijn of behandeling beschikbaar om deze aandoening te stoppen.


Door de grote impact van dementie op zowel de patiënt zelf als hun naasten, heeft het Trefpunt voor 2022 het volgende halfjaar programma met diverse onderwerpen in het Klokhuis Beesd op de agenda staan.

Onderwerp12 januari: Diverse vormen van dementie. 9 februari: Casemanagement en begeleiding in thuissituatie. 9 maart: Thuiszorg en overgang naar verpleeghuis & Wet zorg en dwang (Wzd). 13 april: Levensboek, wat is dit en wat kan het voor iemand met dementie betekenen? 11 mei: Activiteiten voor mensen met dementie: beweging en inzet van bijv. het Ouderenfonds. 8 juni: Hoe leef ik gezond? Alles over voeding en dementie. 

De organisatie vindt het belangrijk om iedereen die met dementie te maken heeft een steuntje in de rug te bieden met behulp van praktische informatie. Bij het Alzheimer Trefpunt kunnen belangstellenden ook in contact komen met lotgenoten, andere mantelzorgers en deskundigen zoals een dementieconsulent. Belangstellenden die een van de aankomende Alzheimer Trefpunt avonden willen bezoeken, kunnen zich aanmelden bij Babs Bergs, b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl, 06 3809 5381.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten