Afbeelding

Amnesty International, Write for Rights

Algemeen 166 keer gelezen

GELDERMALSEN • Het is weer tijd voor het grootste mensenrechtenevenement ter wereld! Ieder jaar rond 10 december, de internationale dag voor de rechten van de mens, komt Amnesty International in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening, geloof of om wie ze zijn. 

Amnesty stuurt honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten en vragen hen een einde te maken aan onrecht. Dit jaar voeren ze onder andere actie voor de 15-jarige Janna uit de Bezette Palestijnse Gebieden die met de dood wordt bedreigd omdat ze verslag doet van onrecht in haar dorp, voor Bernardo uit Guatemala die in de gevangenis zit omdat hij de natuur wilde beschermen en voor 16-jarige Mikita uit Oekraïne die zwaar werd mishandeld in de gevangenis en daar alleen maar zit omdat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek was.

Ook in West Betuwe doet de organisatie weer mee. Dit gebeurt dit jaar niet in de Pluk aan de inmiddels bekende ‘schrijftafel’, maar thuis. Hiervoor kunnen belangstellenden (uiteraard gratis) een schrijfpakketje bestellen via de mail. https://www.amnesty.nl/write-for-rights

Schrijfpakketjes kunnen ook opgehaald worden bij de Bibliotheek (vanaf 6 december tot 17 december). 

De geschreven brieven kunnen door de deelnemers zelf opgestuurd worden of worden ingeleverd bij de bieb of in de brievenbus van werkgroepleden. De inleveradressen zijn: De Bouwing 37 (Geldermalsen) of Trichtsevoetpad 1 (Geldermalsen); Ieder jaar blijkt weer dat schrijven succes heeft, onterecht gevangen mensen komen vrij, onrecht stopt!

Voor inlichtingen kunt u een mail sturen naar karin.bernard@hotmail.com

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden