Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Autopuzzeltocht voor gehandicapten

Algemeen 482 keer gelezen

GELDERMALSEN • Autobedrijf Jilis van Mourik in Geldermalsen organiseerde zaterdag 2 oktober een autopuzzeltocht voor de gehandicaptenzorg. Een tocht vol hersenkrakers en culinaire verrassingen. Dwars door de landerijen van de Betuwe. 

Ongeveer 65 auto’s reden mee en zo’n 250 inzittenden werden in Jilis’ garage in de Gerdina’s Hof in Geldermalsen ontvangen op koffie, thee, frisdrank en gevulde koeken. Een duidelijk programmaboekje zorgde voor uitleg over de tocht en de lijst van sponsoren. De goodybags vol lekkers voor onderweg gleden soepel de auto’s in. 

De tocht voerde via Waardenburg naar het eeuwenoude landgoed Mariënwaerdt. Vervolgens maakte de stoet een tussenstop bij pluimveebedrijf Lagerweij aan de Rijksstraatweg in Buurmalsen om te genieten van het zicht op zo’n 60.000 rondscharrelende kippen. In Oranjestad Buren lag een aantal vragen klaar over de koninklijke familie en de stad Buren. Van daar leidde de tocht naar Ophemert en via de Waalbandijk weer naar het startpunt, de garage. 

De meeste deelnemers kwamen zonder verdwalen weer thuis. Eén deelnemer van elders volgde een verkeerde aanwijzing en belandde in Veenendaal; mede door een minuscuul foutje in het programmaboek. Rijders en bijrijders genoten na afloop op het garageterrein onbeperkt van de hamburgers van sponsor Knobbout en de frieten van sponsor Quik. 

De gehandicapten van Siloah verkochten allerlei producten en die van Adullam waren vooral gericht op snoep. Organisator Jilis van Mourik en regelaar Arjan de Ruiter maakten op 15 oktober de winnaar bekend en reikten de prijzen uit. De opbrengst was niet minder dan € 4.900,-. Ze bedankt alle sponsoren die deze puzzeltocht mogelijk hadden gemaakt! Op Facebook en Instagram staan leuke filmpjes van het bekendmaken van het geldbedrag en de winnaar!

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden