Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: Aangeleverd

Kernagenda Rumpt aangeboden aan de wethouder

  •   keer gelezen

RUMPT • Afgelopen zaterdag heeft wethouder van West Betuwe, Rutger van Stappershoef, de ‘Kernagenda Rumpt’ uit handen van Liesbeth Glänzer mogen ontvangen. 


In Rumpt is het prettig wonen en leven. Ondersteund door de gebiedsmakelaar Barry Ganzeman, hebben enthousiaste inwoners van Rumpt de afgelopen periode nagedacht over initiatieven voor de (nabije) toekomst. Verkeersveiligheid, recreatie, wonen en de inrichting van de openbare ruimte zijn de revue gepasseerd. Zoals wethouder Rutger van Stappershoef benadrukte, hebben de gemeente en de inwoners een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de leefbaarheid te vergroten. 

Het definiëren van de ‘Kernagenda Rumpt’ is slechts een eerste stap. Veel belangrijker is hoe we samen hier uitvoering aan gaan geven. De nieuwe bestuurscultuur gaat nadrukkelijk uit van burgerparticipatie. De gemeente, maar ook de provincie en het waterschap ondersteunen de uitvoering van de initiatieven. Rumpt heeft de afgelopen jaren al veel punten uit het eerder opgestelde Dorpsplan Rumpt en Bidbook gerealiseerd. Met hulp van de gebiedsmakelaar en de Gemeente West Betuwe verwachten we snel de volgende stap te kunnen zetten. Uiteraard is ieders inbreng hierin welkom!

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten