Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: aangeleverd

Burgemeester Stoop hijst groepsvlag van scoutingvereniging Graaf van Gelre

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Burgemeester Servaas Stoop heeft zaterdag onder toeziend oog van tientallen scouts de groepsvlag van Scoutingvereniging Graaf van Gelre gehesen als start van het nieuwe scoutingseizoen. Vervolgens heeft de burgemeester kennis kunnen maken met de allerlei activiteiten van de verschillende speltakken en was er na afloop gelegenheid om hem bij te praten hoe we als vereniging ervoor staan.


Scoutingvereniging Graaf van Gelre had vorig jaar de burgemeester al uitgenodigd om een keer langs te komen, maar zoals bij veel zaken gooide corona roet in het eten. Gelukkig was het dit jaar wel mogelijk. Na de traditionele opening door het hijsen van de vlag, kreeg de burgemeester een rondleiding langs alle groepen. Van de jongste kinderen bij de bevers tot de oudste jeugd bij de rovers. Vuur maken, appels poffen, plantjes zoeken en pionieren: allerlei typische scoutingactiviteiten kwamen voorbij.

Na afloop was er nog tijd om aandacht te vragen voor de gevolgen van corona op de financiële situatie van de scouting. ‘Veel activiteiten waar we als scouting aan mee doen zijn niet doorgegaan, waardoor we een hoop inkomsten zijn misgelopen”, zei voorzitter Kaijen. Ook sprak hij de hoop uit dat vanuit de gemeente snel duidelijkheid komt over of de scouting permanent op de plek kan blijven zitten waar ze nu zit.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten