Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: Aangeleverd

Eerste activiteit Stichting Muzikale Ontplooiing Beesd en Omstreken

  •   keer gelezen

BEESD • Stichting Muzikale Ontplooiing Beesd en Omstreken kijkt terug op een geslaagde eerste activiteit! Met de actie ‘Geef de Muziekfabriek Vleugels’, zorgt zij er voor dat er een mooie vleugel in de Muziekfabriek komt te staan, waarop de leerlingen les krijgen of begeleid worden tijdens hun lessen en uitvoeringen. 


Die vleugel gaat ook gebruikt worden tijdens de concerten die SMOBEO wil gaan plannen. Door een genereuze gift van het Pr. Bernard Cultuurfonds is 50% van de aanschafwaarde al bereikt! De voorwaarde is dat zij de andere 50% zelf bij elkaar organiseren. Daarom zet SMOBEO allerlei acties op touw. Deze week bereikten zij hun eerste doorbraak daarin!

Sponsor-loterij

Een stel music-minded Beesdse winkeliers sponsorden een heel divers prijzenpakket, met als hoofdprijs een Kofferplatenspeler (zie foto, Erik Sterk van Wakkermans met de prijs), gesponsord door Wakkermans Beeld en Geluid. Met voor iedereen wat leuks in de prijzenpot, nam de verkoop van de sponsor-lootjes een vlucht! 

Onze leerlingen, koorzangers, docenten en bestuursleden haalden met groot enthousiasme maar liefst 1985 euro op! In no-time: ze hadden 2 weken de tijd. De één ging voor de loopfiets van Van Voorden, een ander wenste juist het Dynamic Vision bluetooth-fun-pakket te gaan winnen, een van de muzieklessen bij de Zangschool en Muziekfabriek of het verwenpakket van Drogisterij van Kampen. 

De trekkingsuitslag afgelopen zaterdag, vanuit de Muziekfabriek, vond via een online-live-streaming event plaats. In een gezellige sfeer, omlijst door de Muziekfabriekband presenteerden Weth. Rutger van Stappershoef en Marieke Zevenbergen de trekking (zie foto, hier kunnen we ook een betere van voorzien uiteraard). Met in totaal 24 prijzen zijn er veel gelukkige winnaars! Daarnaast bleek dit een hele mooie kans om de nieuwe stichting in beeld te brengen bij de inwoners van Beesd en omstreken.

Vervolg Actie’Geef de Muziekfabriek Vleugels’ is nog niet klaar, SMOBEO heeft nog 3000 euro te gaan tot het doelbedrag. Binnenkort starten daarom twee nieuwe acties: 1. Een spannende interactieve “muzieknootjes-sponsoractie”, waarbij grotere sponsoren samen een lied voor elkaar boksen en de leerlingen van de Muziekfabriek & de Zangschool met elke donatie een klein stukje verder in het lied kunnen komen. 2. Een SMOBEO-vrienden-van-vijftig actie.

Wil je SMOBEO helpen? Naast creatiekracht, inspiratie en mensen met tijd, heeft de stichting ook financiële middelen nodig. Je kunt al vriend-van-vijftig worden of eenmalig een donatie doen, of je belangstelling doorgeven om te helpen met organiseren. Alle bijdragen zijn welkom!

OVER SMOBEOSMOBEO, stichting muzikale ontplooiing Beesd en omstreken bestaat sinds 2021. ‘Onze doelstelling: Muziek verbindt, is gezond en maakt gelukkig. Daarom zorgen we voor meer en betere muziek in het onderwijs en meer muzikale participatie. Voor iedereen in Beesd en omgeving. Dat bereiken we door (onder meer):organiseren van muzikale evenementen in onze regio aanbieden van muzikale lesprogramma’s aan scholen en muziekscholenmuziek en muziekonderwijs beschikbaar en bereikbaar maken voor iedereen. Dus ook voor die mensen die om welke reden dan ook niet zomaar een muziekschool of evenement binnen zouden wandelen, zoals ouderen, mensen in een achterstandspositie of mensen met speciale zorgbehoeften.

www.smobeo.nl

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten