Afbeelding
Foto: Ernie Enkelaar

Oproep aan alle Tessa’s van Nederland: kom plukken

Algemeen 618 keer gelezen

OPIJNEN • Oproep aan alle Tessa’s van Nederland: kom Tessa® plukken in de Betuwe! Op zaterdag 16 oktober is het zo ver: het nieuwe appelras Tessa® is rijp voor de oogst. Tijdens een exclusief oogstfeest centraal in Nederland (Opijnen, Gelderland) wordt de oogst van deze volzoete appel gevierd. 

Een selecte groep meiden en vrouwen met de naam Tessa zal in een boomgaard de eerste lading Tessa’s plukken. Tessa® maakt er een feestelijke dag van. Zo wordt de lunch verzorgd door een Tessa, komt Tess Gaerthé optreden en worden er Tessa® appelmocktails geserveerd. Na afloop krijgen deze speciaal geplukte appels de stempel ‘geplukt door Tessa’. Dus Tessa’s in Nederland: leg je rieten mandje maar vast klaar!

Tessa® is de eerste volzoete appel van Nederlandse bodem met een heerlijk stevige bite. Tessa® is zoet, maar niet soft. Bovendien wordt de appel geteeld met oog voor natuur en milieu. Daarom draagt ze het On the way to PlanetProof keurmerk. Tim Kievits, brandmanager van Tessa®: “We kunnen niet wachten om de nieuwe oogst van onze telers aan Nederland te laten proeven. Het is echt een hele bijzondere appel. De appel is volzoet en crunchy en haar mooie rode kleur draagt ze met trots. Ja, het is een zelfverzekerd appeltje.” De appel is verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten vanaf 8 november 2021.

Tessa’s in Nederland worden uitgenodigd om te komen plukken en proeven, maar er is beperkt plek. “We organiseren voor 25 Tessa’s een exclusief evenement in een boomgaard waar ze in het zonnetje worden gezet. Want hoe leuk is het dat je een appel kan plukken met je eigen naam? Met mooie muziek van Tess, bekend van het Junior Eurovisiesongfestival en het nummer Stupid, lekkere en gezonde lunch van Tessa’s Meal Prep Service en unieke appelmocktails maken we er echt een bijzondere dag van. Ook kun je al je vragen stellen aan onze telers over de teelt van dit bijzondere appeltje. Je kunt er alleen bij zijn als je ook echt Tessa heet. Nou oké vooruit, heet je Tess dan maken we een uitzondering”, aldus Kievits. Het oogstfeest vindt plaats op zaterdag 16 oktober en start om 11:00 uur en duurt tot 15.00 uur. Tessa’s kunnen zichzelf op de gastenlijst zetten via www.tessaplukttessa.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden