Afbeelding
Foto: aangeleverd

Ad van Yperen erekeurmeester en bijzonder lid van verdienste van Vereniging van Duitse Herders

Algemeen 476 keer gelezen

GELDERMALSEN • Ad van Yperen is deze week benoemd tot erekeurmeester en bijzonder lid van verdienste van de Vereniging van Duitse Herders (VDH) Geldermalsen e.o.. Landelijk voorzitter T. Jonkers speldde het gouden speldje op en overhandigde de daarbij horende oorkonde.

Ad is al sinds 1971 lid van de VDH en heeft veel functies bekleed, waaronder allround-pakwerker, instructeur, bestuurlid bij verschillende Kringgroepen, keurmeester, Ad interim bestuurslid in het hoofdbestuur en afgevaardigde in de algemene vergadering voor de provincie Gelderland.

Hij heeft circa 11 honden afgericht met als hoogtepunten deelname aan de EUSV in Zwitserland in 1980 en reserve bij het WUSV in 2003 in Italië. Ook heeft hij met succes meegedaan aan alle hoofdevenementen in Nederland. Hij is Nederlands kampioen speuren en voornemens om mee te doen aan het WK speuren in Hongarije met zijn hond Erik van Alpauver Haus.

Ad (77 jaar) is sinds januari voorzitter van Kringgroep Geldermalsen en traint daar met name de jonge honden. Door zijn kennis en ervaring te delen krijgen deze jonge honden een goede start in de hondensport.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden