De nieuwe onderdoorgang in Tricht is opengesteld voor het verkeer.
De nieuwe onderdoorgang in Tricht is opengesteld voor het verkeer. Foto: via ProRail

Werk aan spoor: 38 dagen non-stop

Algemeen 54 keer gelezen

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli wordt de betonnen ruwbouw van de onderdoorgang van de nieuwe randweg onder het spoor gereden. .

Tricht / Geldermalsen - In het Gelderse Tricht is vrijdag 3 juli een nieuwe onderdoorgang in gebruik genomen. De mijlpaal viel samen met de start van omvangrijke werkzaamheden die 38 dagen gaan duren. ProRail past het spoor aan in Geldermalsen en Tricht, omdat er tussen Amsterdam en Eindhoven steeds meer treinen rijden.
De nieuwe onderdoorgang in Tricht is opengesteld voor het verkeer. Het werk is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Ook vernieuwen we station Geldermalsen. De werkzaamheden starten op vrijdag 3 juli en eindigen in de nacht van zondag 9 op maandag 10 augustus. Er is dan geen of minder treinverkeer mogelijk van en naar Geldermalsen.
Direct bij de start van de werkzaamheden was er een prachtige mijlpaal. Na jaren voorbereiding en bouwen werd vrijdagavond 3 juli een nieuwe onderdoorgang in Tricht in gebruik genomen. Alle weggebruikers kunnen nu veilig onder het spoor door. De overweg Lingedijk is per direct buiten gebruik gesteld en zal volledig worden verwijderd.
Onderdeel van de werkzaamheden in Tricht is ook de aanleg van een nieuwe randweg. Deze krijgt een onderdoorgang onder het spoor. In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli wordt de ruwbouw die is voorgebouwd op locatie, onder het spoor gereden. Het gaat om een betonnen object van zo’n 3,3 miljoen kilo. Deze zal op platte wagens over een afstand van 150 meter onder het spoor worden gereden. Daarna bouwen we het spoor weer snel terug en vindt de afbouw plaats.
De komende weken gaan er nog veel meer werkzaamheden plaatsvinden. Hieronder een overzicht per locatie:

Station Geldermalsen

Inhijsen van de reizigerstunnel bij station Geldermalsen.

Aanpassen van de ligging van de sporen zodat er eind 2021 meer treinen kunnen rijden.

Het bouwen van een oostelijk zijperron en een westelijk zijperron

Inkorten van het bestaande middenperron

Plaatsen van geluidsschermen

Randweg in Tricht

Opbreken van het spoor en aanbrengen damwanden

Inrijden van de tunnel

Ballast en spoorstaven terugplaatsen boven de tunnel

Nieuwsteeg in Tricht

Damwanden en palen aanbrengen voor de toekomstige onderdoorgang

Lingedijk in Tricht

Onderdoorgang Lingedijk open stellen

Overweg uit dienst nemen


Meer zien? Kijk mee met de webcam of bekijk de video waarin je een update krijgt van de werkzaamheden in de afgelopen weken.

Beperkt treinverkeer
We werken van vrijdag 3 juli tot en met zondag 9 augustus 2020 dag en nacht in Geldermalsen en Tricht. In deze periode rijden er geen of beperkt treinen. NS en Qbuzz zetten bussen in. Wij adviseren reizigers voor vertrek een reisplanner te raadplegen. Vanaf maandag 10 augustus rijden de treinen weer volgens de normale dienstregeling.

(ProRail regiodirectie Zuid)

Er wordt 38 dagen non-stop gewerkt aan het spoor.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden