Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Daniëlle van der Sluis (23) startte een crowdfunding voor een hulphond. Zo’n hond kan haar ondersteunen in het herstel van haar eetstoornis en angststoornissen.
Daniëlle van der Sluis (23) startte een crowdfunding voor een hulphond. Zo’n hond kan haar ondersteunen in het herstel van haar eetstoornis en angststoornissen. (Foto: E.Y. Koridon)

Daniëlle (23) hoopt op perspectief

  •   keer gelezen

Bijna ieder weekend reist psychologiestudente Daniëlle van der Sluis (23) van haar studentenkamer in Utrecht naar haar ouderlijk huis in Meteren. In de eerste plaats natuurlijk om haar ouders, broer en andere familieleden te zien. Daarnaast komt ze ook met veel plezier terug voor de repetities van Kinder- en Jongerenkoor Tzjill in Geldermalsen, waar ze al vijf jaar als pianiste onderdeel van is.

Meteren - Veel mensen zullen haar kennen als een vrolijke, enthousiaste en ambitieuze jonge vrouw. Toch draagt ze al een lange tijd een last met zich mee, waar ze nu na ruim 13 jaar mee naar buiten treedt. Daniëlle strijdt namelijk tegen een eetstoornis en diverse angststoornissen. En daar kan ze uw hulp hard bij gebruiken.

Daniëlle is een sociale en zorgzame studente die naast haar studie zichzelf op alle vlakken continu wilt verbeteren. Zo heeft ze zichzelf verdiept in verschillende studierichtingen, heeft ze als vrijwilliger gewerkt in meerdere zorginstanties, en is ze momenteel ambulant begeleider voor jongeren met psychische belemmeringen. Daarnaast heeft ze - zonder dat veel mensen dat wisten - de afgelopen jaren ook zelf veel behandelingen ondergaan, met als doel om haar eigen psychische problematiek achter zich te laten. Helaas nog met niet met het gewenste resultaat. Samen met haar vriend, ouders, broer en nauwe vrienden waagt ze nu de sprong in het diepe door met haar verhaal naar buiten te treden. Enerzijds om psychische problematiek bespreekbaar te maken en taboes te doorbreken. Anderzijds om met een crowdfunding te proberen om een psychosociale hulphond te krijgen.

In het najaar hoopt Daniëlle eerst nog een intensieve behandeling aan te gaan, waarna ze graag aan de slag wil met een hulphond. Een psychosociale hulphond kan veiligheid en steun bieden in lastige situaties, draagt bij aan een goede dagstructuur, en kan helpen om spanningen en paniek vroegtijdig te signaleren en zo paniekaanvallen te voorkomen. De opleiding en verzorging van een psychosociale hulphond zijn echter vrij kostbaar. Op haar crowdfunding heeft Daniëlle inmiddels bijna 40% van de benodigde donaties ontvangen. Met dankbaarheid en ongeloof kijken zij en haar naasten naar de steun van buitenaf. Dit is een belangrijke stap om de zorgen achter te laten en het leven weer op te pakken. Na de intensieve behandeling zullen de laatste loodjes van haar master klinische psychologie worden afgerond. Daarna wil Daniëlle haar eigen ervaringen gaan gebruiken in haar werk als psycholoog, om zo ook anderen te helpen richting herstel.

Wilt u Daniëlle helpen in het bereiken van haar doel? Deel dan haar verhaal en maak psychische problematiek meer bespreekbaar. Of doneer op haar crowdfunding om de psychosociale hulphond mogelijk te maken, via https://tinyurl.com/hulphonddanielle

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten