Afbeelding
Foto: @PolitieVijfheerenlanden

BOA’s en politie vinden 230 kilo illegaal vuurwerk in Schoonrewoerd: ‘zuipkeet’ en schuur gesloten

Algemeen 2.390 keer gelezen

SCHOONREWOERD • Op donderdag 30 december hebben de BOA’s van de gemeente Vijfheerenlanden en de politie 230 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in Schoonrewoerd.

De burgemeester van Vijfheerenlanden besloot de schuur en de keet waar het vuurwerk werd gevonden te sluiten. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen. Burgemeester Sjors Fröhlich: “Deze 230 kilo vuurwerk gaat in elk geval niét vanavond de lucht in.”

Aanhouding
De BOA’s constateerden dat er in Schoonrewoerd zwaar vuurwerk werd afgestoken. Hierop alarmeerden zij de politie. De politie doorzocht een nabijgelegen ‘zuipkeet’ en een schuurtje. In totaal werd hierbij 230 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder cobra’s, shells en nitraat. De politie heeft de huurder van het pand aangehouden en heeft de zaak in onderzoek.

Sluiting pand
In het pand waren meerdere mensen aanwezig. Zij namen na de komst van de politie de benen. Vanwege de verstoring van de openbare orde en om te voorkomen dat de keet en schuur weer in gebruik genomen zouden worden, heeft de burgemeester ze gisteravond voor vier tot zes weken gesloten.

Burgemeester Sjors Fröhlich: “Deze hoeveelheid illegaal vuurwerk te midden van een aantal huizen is levensgevaarlijk. Als de boel ontploft, levert dat een groot gevaar voor omwonenden op en brengt het enorme schade met zich mee.” De gemeente heeft het pand op grond van artikel 174a van de gemeentewet gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden