• Tjeerd, Hilbert en Frederick, buurjongens van de bewoners van Slot Herlaar, bij een deel van het gerestaureerde hekwerk.
• Tjeerd, Hilbert en Frederick, buurjongens van de bewoners van Slot Herlaar, bij een deel van het gerestaureerde hekwerk. Foto: Aangeleverd

Hekwerk uit 1746 uit Tienhoven aan de Lek volledig gerestaureerd

Algemeen 808 keer gelezen

AMEIDE • Het historische hekwerk uit 1746 bij de even oude poort van Slot Herlaar in Tienhoven aan de Lek is volledig gerestaureerd en wordt woensdag 1 december door de firma van der Vegt uit Bleskensgraaf teruggeplaatst.

Het hekwerk, bestaande uit vier delen, was volledig verwaarloosd. Twee delen stonden tegen Het Huys geleund en slechts de zijvleugels zaten er nog aan. Zowel de beide opengaande delen als de zijvleugels zijn in de werkplaats van Van der Vegt in de oorspronkelijke staat teruggebracht. 

De herstelwerkzaamheden duurden twaalf weken, Het hekwerk is nu voor 50 jaar onderhoudsvrij en prachtig om te zien. Tussentijds mochten de bewoners komen kijken. 

Woensdagmorgen 1 december wordt om 08.00 uur begonnen met het terugplaatsen van het hek bij Slot Herlaar aan de Lekdijk 84 te Tienhoven aan de Lek.

• Tjeerd, Hilbert en Frederick, buurjongens van de bewoners van Slot Herlaar, bekijken het hekwerk in de werkplaats in Bleskensgraaf.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden