• Het gezin op grote hoogte.
• Het gezin op grote hoogte. Foto: Aangeleverd

Wens uit wensboom komt uit: een ballonvaart met het hele gezin voor de zieke Lennart

Algemeen 3.399 keer gelezen

LEERDAM • “Driemaal is scheepsrecht, wat waren we opgelucht toen onze ballonvaart vorige week kon doorgaan, nadat deze twee keer was afgezegd vanwege het weer”, vertelt Dianne te Velde uit Leerdam. En hiermee kwam een wens uit die door de Rotary Leerdam is vervuld.

Want toen eind december in de Kerkstraat bij de Grote Kerk voor de tweede keer een wensboom stond, hoefde Dianne niet lang na te denken en stuurde ze deze wens in voor haar partner Lennart Naaijen, die ongeneeslijk ziek is. 

Heel graag wil hij samen met zijn twee dochters in de tijd die hem nog rest herinneringen maken en daar hoorde ook een ballonvaart over de streek waar de meisjes geboren en getogen zijn bij. “Want Lennart weet heel veel van aardrijkskunde en topgrafie en wilde zijn meisjes alles vertellen over dit gebied”, vertelt Dianne verder over wat deze ballonvaart voor hen betekent.”

Uitbehandeld
“Toen wij eind vorig jaar te horen kregen dat Lennart uitbehandeld is en de artsen het advies gaven om de resterende tijd veel herinneringen te maken dacht ik: ‘Hoe dan?’ We zaten net rond de kerst weer in een totale lockdown vanwege corona en hoe maak je dan herinneringen?” Dus toen de wensboom weer bij de Grote Kerk stond, bedacht Dianne zich geen moment.

Zonder dat haar gezin er van wist diende zij de wens voor een ballonvaart in. Pas toen duidelijk werd dat deze wens door de Rotary Leerdam zou worden vervuld heeft zij het aan haar gezin verteld. Nadat door de weersomstandigheden de ballonvaart tweemaal was uitgesteld was het vorige week, maandagavond zover. Het hele gezin zou gaan ballonvaren, want ook Dianne mocht mee. 

Grote ogen
Kiara de oudste vond het geweldig, maar Alissa vond het allemaal heel eng. Zeker toen bij het opstijgen de mand waarin zij zaten nogal hevig schudde. Maar eenmaal boven in de lucht hing de mand waarin zij zaten heel stil en keken de meisjes met grote ogen naar alles wat zij onderweg zagen.

Ook de stilte bovenin de lucht maakte veel indruk op Lennart, Dianne, Kiara en Alissa. De stilte werd alleen onderbroken als de branders aangingen. 

Dianne zegt hierover: “We vertrokken vanuit Wadinxveen en zouden over Leerdam varen, maar waarschijnlijk was deze afstand toch iets te ver en zijn we in Vlist nabij Polsbroek geland. Onderweg zagen we onder andere de boomkwekerijen in Boskoop waar Lennart veel over wist te vertellen. Net zoals over het hele gebied waar wij over kwamen.”

Foto’s
“We hebben genoten en veel foto’s gemaakt. Wat voor ons ook zeer bijzonder was, is dat we alleen met ons viertjes en de piloot deze ballonvaart hebben gemaakt. Het was een heel avontuur en bijzonder mooi om mee te maken.”

“In het verleden hebben we gelukkig al veel herinneringen kunnen maken en mooie reizen gemaakt, maar ook dit was weer zo’n mooi avontuur om als gezin te mogen ervaren. Het voelt fijn dat we dit als gezin hebben kunnen doen.”

Indruk
Dat de ballonvaart veel indruk op de meisjes heeft gemaakt blijkt wanneer na afloop in de auto op weg naar huis stonden hun mondjes niet stil stonden. Deze wens is dus vervuld, maar het gezin blijft zolang als het kan genieten van iedere dag.

Tot slot merkte Dianne op: “Wij willen de Rotary heel erg bedanken dat zij deze wens van ons hebben vervuld en hopen dat deze wensboom nog jarenlang met de kerstdagen bij de kerk staat en dat er ook veel wensen van anderen vervuld mogen worden. Wij hebben er volop van genoten.”

Door: Mimi van Rossem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Oplegger met wasmiddel die op A2 in brand stond slaat 's nacht opnieuw rook uit, nachtelijke actie voor Brandweer Vianen 112 8 uur geleden
• Alle turnsters kregen een medaille en een diploma.
Jongste turnsters van SV Zijderveld, DOS Vianen en DSS Leerdam ontvangen medailles Sport 9 uur geleden
• Sanne Oost (rechts).
DOS-turnster Sanne Oost wint brons bij NK voor teams Sport 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden