• De opening van het VVV kantoor.
• De opening van het VVV kantoor. Foto: Aangeleverd

VVV Leerdam officieel geopend door Burgemeester en Wethouder

Algemeen 1.173 keer gelezen

LEERDAM • Sjors Fröhlich, burgemeester van Vijfheerenlanden, en Ton van Maanen, de nieuwe wethouder voor Recreatie & Toerisme, hebben vorige week het VVV in Leerdam officieel geopend. 

Het VVV-kantoor zit aan de Kerkstraat 55 in Leerdam. Na een welkomstwoord van directeur Tussen Lek & Linge Arine Gijsbers-Bovekerk werd het woord gegeven aan burgemeester Fröhlich. Deze benadrukte hoe prachtig het gebied tussen Lek en Linge is: “En niet alleen voor toeristen van ver weg, maar ook als je hier woont blijft het een prachtig gebied om te vertoeven’. 

Hij benoemde dat de stad met internationale faam als Glasstad natuurlijk niet zonder informatiepunt kan: “En daarom ben ik als burgemeester ongelofelijk blij dat het bordje VVV informatiepunt er weer hangt en zijn we er trots op het VVV weer terug te zien in het straatbeeld van Leerdam.” Hij benadrukte het belang van samenwerken: door alle activiteiten en bezienswaardigheden te bundelen, kunnen we bezoekers enorm veel bieden. En sloot af met: “Laten we met z’n allen deze prachtige streek zien, voelen, proeven en beleven.”

Logo
Nadat de burgemeester het lint op ludieke wijze had doorgeknipt, was het aan wethouder Ton van Maanen om het logo van de gebiedsmarketingorganisatie, waar het VVV onderdeel van is, op de gevel officieel te onthullen. Van Maanen sprak zijn blijdschap uit over de verkoop van streekproducten in het VVV.

“Geweldig dat we hier ook lokale producten op deze manier stimuleren en promoten, ze dichterbij brengen en op die manier ook de agrarische sector een hart onder de riem steken.” Nadat de wethouder het het logo van Tussen Lek & Linge onthuld had, was het VVV Leerdam officieel geopend. 

De opening werd opgeluisterd door een groot aantal geïnteresseerden. Onder het genot van een hapje en drankje uit de streek werd het een feestelijk samenzijn waarbij een ieder een kijkje kon nemen in het vernieuwde VVV. 

Vernieuwd VVV Informatiepunt verbindt de streek
Tussen Lek & Linge heeft in en om de winkel een aantal vernieuwingen doorgevoerd, die passen bij een VVV en bij de verbindende rol waar Tussen Lek & Linge voor staat. Zo heeft de voorgevel een ware metamorfose ondergaan. De frisse en herkenbare uitstraling maakt dat toeristen en bezoekers het VVV nog beter kunnen vinden.

En in samenwerking met het Nationaal Glasmuseum is de etalage ingericht met een mini-expositie van Leerdams Glas. Daarnaast zal het assortiment dat ter verkoop wordt aangeboden uitgebreid gaan worden met streekproducten. Van jam tot bier en van chocola tot sap; al het lekkers uit Vijfheerenlanden is binnenkort te koop in het VVV. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Oplegger met wasmiddel die op A2 in brand stond slaat 's nacht opnieuw rook uit, nachtelijke actie voor Brandweer Vianen 112 10 uur geleden
• Alle turnsters kregen een medaille en een diploma.
Jongste turnsters van SV Zijderveld, DOS Vianen en DSS Leerdam ontvangen medailles Sport 11 uur geleden
• Sanne Oost (rechts).
DOS-turnster Sanne Oost wint brons bij NK voor teams Sport 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden