• Barry's Bierhuis.
• Barry's Bierhuis. Foto: Aangeleverd

Barry wil ‘kroeggevoel’ terugbrengen in Barry’s Bierhuis

Algemeen 3.994 keer gelezen

VIANEN • Het was nog even onzeker of de vergunning op tijd rond zou zijn, maar uiteindelijk was het afgelopen vrijdag zo ver; Barry opende op de Voorstraat zijn Bierhuis. Hiermee is hij de jongste ondernemer in de binnenstad van Vianen. 

Ondanks dat Barry pas 21 jaar jong is heeft hij al aardig wat horeca ervaring opgedaan in de afgelopen jaren. Zoveel zelfs dat zijn vader en een vriend alle vertrouwen in hem hebben en als investeerders garant staan, zodat kroegtijger Barry zijn droom kan verwezenlijken en zijn eigen kroeg is gestart.

Barry is dan wel geen geboren Vianees, maar wel getogen. Sinds een aantal jaar is hij een grote bier liefhebber, maar dan wel van speciaal bier. En speciale biertjes winnen de laatste jaren steeds meer terrein en populariteit. “We bieden maar liefst 101 verschillende biertjes aan en wanneer een leverancier een nieuw biertje uitbrengt zal die hier te proeven zijn”, zo vertelt Barry. “Uiteraard zullen er ook bierproeverijen plaats gaan vinden.”

Missie
In Barry’s Bierhuis is iedereen welkom, maar Barry heeft wel een missie. Hij wil het kroeggevoel bij de Viaanse jeugd terug brengen, zodat zij hiervoor niet meer naar Utrecht of IJsselstein hoeven te gaan.

Hij herinnert zich uit zijn eigen jeugd nog goed de zaterdagavonden. “Lekker naar de kroeg waar dj’s aan de draaitafel stonden. Dat is een gemis en hoe fijn is het dat je vervolgens naar huis kan lopen”, aldus Barry.

Openingsfeest
Op vrijdag 24 juni geeft Barry een openingsfeest voor familie, vrienden en genodigden. Vanaf 20:00 uur is het feest ook toegankelijk voor het publiek. Tot die tijd zijn er de proef en probeer weken. Men kan ook koffie en thee met iets lekkers bestellen, maar is er geen menukaart want er zijn meer dan voldoende eetgelegenheden in de straat aanwezig.

Barry kijkt uit naar leuke samenwerkingen met ondernemers op de Voorstraat. “ De komende twee weken gaan we letterlijk en figuurlijk proefdraaien en kunnen we de laatste dingetjes aan het interieur afronden. De hele familie helpt mee, mijn opa heeft zelfs de trap geschuurd en gelakt.”

Ingeborg Al

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden