Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: Henk Lammertink

Blauwe vlag voor WSV De Peiler

  •   keer gelezen

VIANEN • Voor de jubilerende watersportvereniging (WSV) De Peiler was het zaterdag een bijzondere dag. 

Namens de internationale jury van de Foundation for Environment Education (FEE) overhandigde Erik van Dijk de Blauwe Vlag aan bestuurslid Wilfred Scholman. De Blauwe vlag is een internationaal milieu-merk dat jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens.

In oktober 1972 startte een aantal watersporters, aan de steiger in het Merwedekanaal, WSV De Peiler. In 1976 verhuisde de vereniging naar de ‘Put van Loon’. Vanaf de ingebruikname van de put zijn professionals onder de leden in de weer geweest om de jachthaven te ontwikkelen en aan te leggen. Anno 2022 ligt er een schitterende jachthaven met 220 ligplaatsen. Deze professionaliteit was de aanleiding voor de politie om er een vaste ligplaats in gebruik te nemen voor haar patrouilleschip.

Wethouder Kees Bel sprak dan ook de genodigde bewonderend toe: ‘Ik zie jullie zelfredzaamheid als een voorbeeld voor het burgerinitiatief waar wij als gemeente zo’n voorstander van zijn. Ik feliciteer jullie dan ook, van harte met het 50-jarig jubileum en met het behalen van de Blauwe vlag.” Na deze woorden maakten de genodigden zich op om zich in de feesttent onder te dompelen in een gezellig feest die tot in de kleine uurtjes duurde.

Door Henk Lammertink.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten