Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
• De bouw gaat feestelijk van start.
• De bouw gaat feestelijk van start. (Foto: aangeleverd)

Bouw vierde fase Het Lint officieel van start

  •   keer gelezen

HOEF EN HAAG • Na een succesvolle verkoop, is de bouw van de vierde fase van het Lint, deelgebied van het nieuwe dorp Hoef en Haag, officieel gestart. Wethouder Van Maanen van de gemeente Vijfheerenlanden sloeg samen met de kopers én de directie van Hoef en Haag CV, symbolisch de eerste paal.

Van Maanen: “Het dorp Hoef en Haag krijgt steeds meer vorm nu ook Het Lint steeds meer wordt uitgebreid. Dat vind ik geweldig om te zien. Nieuwe woningen zijn zoveel meer dan een woningbouwproject. Ze zijn een nieuw huis voor onze (nieuwe) inwoners. Zij gaan hier een nieuw leven opbouwen, met nieuwe buren, een nieuwe omgeving en in een heus nieuw dorp. Waar vind je dat nog?”

“Met de bouw van deze prachtige 40 koopwoningen in de nieuwe fase van het Lint verwelkomen we straks weer een grote groep nieuwe bewoners in het dorp”, zegt Jeroen Officier, projectdirecteur van Hoef en Haag CV.

Het Lint fase vier wordt gebouwd in de verfijnde bouwstijl ‘fin de siècle’ met rijk gedecoreerde gevels. Officier: “De luxe en schoonheid van deze architectuurstijl zie je terug in de detaillering en ornamenten van het metsel- en houtwerk. Het ontwerp van de koopwoningen is van Zeinstra Veerbeek Architecten. Dit nieuwe deel van Het Lint bestaat uit 40 woningen onderverdeeld in villa’s, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, hoekwoningen en tussenwoningen. De bouw is in handen van Thuis in Bouwen.”

Om te vervolgen: “Deze kleine wijk binnen Het Lint wordt ook wel ‘Het Buurtje’ genoemd; een buurt waar iedereen elkaar van gezicht kent, met alle ruimte voor bewoners om hun eigen leven te leiden. De woningen liggen tussen groene hoven met veel plekken voor de kinderen om te spelen en de waterrijke meander. Een heerlijke plek waar kopers kunnen wandelen met de hond en waar de kinderen in de zomer met hun bootje op avontuur kunnen gaan. Plas Everstein ligt op een paar minuten lopen van de voordeur en biedt sportievelingen de mogelijkheid om het rondje ‘Everstein’ te doen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten