• De locatie waar de kade bij de Zouweboezem wordt aangepakt.
• De locatie waar de kade bij de Zouweboezem wordt aangepakt. Foto: Aangeleverd

Waterschap aan de slag met versterken kades in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden

Algemeen 269 keer gelezen

REGIO • Waterschap Rivierenland gaat de komende jaren aan de slag met het versterken van kades in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Het gaat in totaal om ruim 16 km aan kades van de Nederwaard, Dwarsgang, Smoutjesvliet, Peursumsche Vliet, Ammersche Boezem, het Achterwaterschap en de Zouweboezem.

Voor de verschillende kadevakken zijn inmiddels voorkeursalternatieven opgesteld. Dat zijn globale ontwerpen waarmee de plannen verder uitgewerkt worden. Medio 2022 start de planuitwerkingsfase waarin de voorkeursalternatieven nader worden uitgewerkt. Voor meer informatie over het project: www.waterschaprivierenland.nl/kadeversterkingen.

Op 1 januari 2023 treedt vervolgens de Omgevingswet in werking. Het waterschap loopt hierop vooruit door een projectbesluit te nemen met de bijbehorende projectbesluitprocedure. Als start van de formele projectbesluitprocedure, heeft het waterschap een verplichte ‘kennisgeving voornemen en participatie kadeversterkingen’ gepubliceerd.

Een voor de provincie Zuid-Holland: www.officielebekendmakingen.nl/wsb-2022-5275.html en een voor de provincie Utrecht: www.officielebekendmakingen.nl/wsb-2022-5280.html.

Met deze kennisgevingen wil het waterschap de omgeving informeren hoe ze de planuitwerkingsfase gaan aanpakken en hoe men inbreng kan geven. Tot 24 juni 2022 kan men reageren op de kennisgeving.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden