Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
• Aart en Stephan Stijsiger en Corrie en Marco Kooijman.
• Aart en Stephan Stijsiger en Corrie en Marco Kooijman. (Foto: Gertjan den Ouden)

Feestweek in Hei- en Boeicop: ‘De kracht is de saamhorigheid’

  •   keer gelezen

HEI - EN BOEICOP • Op vrijdag 3 juni begint het weer: De Heicopse feestweek bij HSSC’61. Tot en met 11 juni is het weer één en al gezelligheid in het dorp met onder andere twee feestavonden, de sportdag, het cafévoetbal en de altijd populaire playbackshow. Afgesloten wordt er met de traditionele familiedag.

“Daar is het eind jaren 70 eigenlijk mee begonnen”, vertelt Aart Stijsiger, vrijwilliger vanaf het eerste uur. “Op de familiedag speelden zelf samengestelde team tegen elkaar tijdens een voetbaltoernooi. Dat was toen echter vooral voor senioren, dus het idee kwam op om ook wat voor de jeugd te organiseren. In de jaren erop werden er spellen gedaan als kegel schieten, een hardloopwedstrijdje, een slalom en er werden vakken in de doelen gehangen waar je op kon schieten. En zo ontstond de sportdag. Veel van de spellen die toen gedaan werden, doen we nu nog.”

Traditie geboren
En zo werd er aan het begin van de tachtiger jaren een traditie geboren. “Een traditie die door de jaren heen steeds verder is uitgebreid”, zegt Stephan Stijsiger, zoon van Aart. “Donderdag was bijvoorbeeld lange tijd een rustdag, totdat we de playbackshow bedachten. Die staat inmiddels ook alweer lang tijd op het programma.”

Dat de feestweek in het hele dorp en van jong tot oud leeft, blijkt alleen al uit het vrijwilligersteam wat de organisatie op zich neemt. Naast vader en zoon Stijsiger, behoren namelijk ook Corrie en Marco Kooijman, eveneens vader en zoon, tot deze organisatie. In totaal bestaat de totale organisatie uit zo’n 15 man, los van de vrijwilligers die hand en spandiensten verlenen gedurende de week. 

Saamhorigheid
Corrie Kooijman, tevens kantinebeheerder bij de club, noemt de saamhorigheid als kracht van de Heicopse feestweek. “We regelen het met zijn allen, het hele dorp komt wel een keer kijken en over het algemeen hebben we niet te maken met narigheid. Het loopt nooit uit de hand, er zijn nauwelijks noemenswaardige ongevallen gebeurd. We hebben het hier gewoon goed geregeld.”

Zijn zoon vult aan: “De hele week is een mooie afsluiting van het voetbalseizoen. Het is onze doelstelling ook niet om winst te draaien. We willen een mooi programma neerzetten en wat we overhouden gaat in de pot voor volgend jaar.”

Programma
De feestweek start dus op 3 juni met de Hollandse avond met onder andere Django Wagner en Peter Beense. Vervolgens is op 4 juni de sportdag, waar ook niet-leden aan mee mogen doen.

Op 6 juni is het zeven tegen zeven toernooi met een derde helft, op 7 juni de bingo, op 8 juni het schoolvoetbal én het cafévoetbal, op 9 juni de playbackshow en op 10 juni de feestavond met Buren van de Brandweer, DJ Roy Klop en LOUD Sounds. Op 11 juni geldt de familiedag als afsluiter. Uiteraard ontbreekt ook hier de derde helft niet. Kijk voor meer informatie op www.hssc61.nl

Gertjan den Ouden
Redacteur Vijfheerenlanden
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten