Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Annna Fedorova, Family & Friends. Benefietconcert voor de Oekraïne
Annna Fedorova, Family & Friends. Benefietconcert voor de Oekraïne (Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Geslaagde benefietavond voor Oekraïne in Asperen met pianiste Anna Fedorova

  •   keer gelezen

ASPEREN • Het benefietconcert met de beroemde musici Anna Fedorova, haar vader Boris Fedorov uit Oekraïne en de Nederlandse Rosanne Philippens in de Grote Kerk in Asperen werd afgelopen Zaterdag een oorstrelende avond en een geweldig succes.

De gemeenten West Betuwe en Vijfheerenlanden vangen op een groot aantal plekken in kleiner en groter verband mensen uit Oekraïne op, die de oorlog in hun geboorteland ontvlucht zijn. Hun leven stond letterlijk op het spel en velen zijn dakloos door kapotgeschoten woningen en velen leven dagelijks met de angst dat hun partner en vader in de oorlog zal sneuvelen.

Veel kosten
Natuurlijk wordt er voor de opvang in Nederland door de lokale en nationale overheden ruimhartig in de beurs getast, maar niet alles kan betaald worden. Daarom is het van groot belang om naast de overheid te staan om voor deze vaak getraumatiseerde Oekraïners, het leven hier zo aangenaam mogelijk te maken.

Ook stellen veel mensen belangeloos ruimte in hun huis beschikbaar om mensen op te vangen. Ook dit brengt veel kosten met zich mee, waarvoor we samen loyaal de verantwoordelijkheid moeten dragen. De Lions Club Leerdam heeft daarom dit concert in Asperen georganiseerd.

Hoogtepunt van de avond
Jonge, enthousiaste musici, samen met de ‘éminence grise’ Boris Fedorova, speelden de pannen van het kerkdak. Het muzikale plezier spatte van het podium af. Ze zweepten elkaar op tot geweldige hoogten. Het publiek reageerde net zo enthousiast. Steeds een groot applaus na weer een geweldig optreden. Eén van de hoogtepunten van de avond was een optreden van Anna Fedorova, Boris Fedorova en Tatiana Abayeva; vader, moeder en dochter met zes handen op één piano.

Het slotakkoord van een zeer geslaagde muziekavond. Dankzij de belangeloze ondersteuning, donaties en entreegelden van vele bedrijven en personen zal de netto opbrengst van deze avond zeker 8.000 euro gaan bedragen. Een bedrag dat, zonder de welbekende strijkstokken, lokaal in West Betuwe en Vijfheerenlanden ingezet zal worden voor de opvang van de Oekraïners. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten