Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: Aangeleverd

Leerdamse ondernemers doen mee aan ‘Week van de Stenen Winkel’

  •   keer gelezen

LEERDAM • In de week van 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument.

Ook lokale Leerdamse ondernemers Marjolein Wakelkamp van Marli Mode, Anne Maij van Auberge des Rêves en René Middag van Koffie in de Bakkerij doen mee. Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

Lokalen economie
Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten.”

“De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een socialmedia-bericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.”

Belang fysieke winkels
“De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is, dat we zeker in de afgelopen twee jaar allemaal het enorme belang van fysieke winkels hebben gevoeld”, vertel Anne Maij van Auberge des Rêves  Online kun je heel veel voor elkaar krijgen en dat is ons gelukkig ook gelukt, maar er gaat helemaal niets boven het stukje persoonlijk contact en aandacht, het kunnen zien en voelen/ruiken van producten en de vrijheid om zelf lekker te kunnen winkelen.”

“We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Leerdam de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels absoluut een plekje verdienen in ons centrum.”

Klanten in het zonnetje
Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook bij Koffie in de Bakkerij, Marli Mode en Auberge des Rêves bijzondere activiteiten plaats om de klanten in het zonnetje te zetten. Wie nieuwsgierig is naar deze activiteiten kan de deelnemende winkels volgen via Facebook en Instagram.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten