Afbeelding
Foto: I Horn

Glasvezelcampagne in Leerdam gaat van start

Algemeen 2.825 keer gelezen

LEERDAM • Delta Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Leerdam. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 8 juni 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.

De grote blauwe dino was de afgelopen week niet te missen tegenover de Karwei. Deze dino kondigde voor Leerdam een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met supersnel internet en haarscherpe televisie via glasvezel. Het belang van een snelle en stabiele internetverbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Noodgedwongen werken veel mensen vanuit huis, krijgen kinderen en studenten online les en videobellen we steeds vaker met elkaar. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zorg op afstand.

Onmisbaar
In het buitengebied en de kleine kernen van de gemeente Vijfheerenlanden heeft Delta Fiber Netwerk al glasvezel aangelegd. Zo ook bij Vivian Stemerdink, die zich als inwoner van Nieuwland destijds al hard maakte voor de aanleg van glasvezel. “Inmiddels ben ik al een aantal jaren aangesloten op glasvezel. We zijn van de prehistorie in de moderne tijd beland; glasvezel is onmisbaar in deze tijd.”

Vooral de uploadsnelheid ervaart Vivian als een enorm pluspunt. “Die is nu even hoog als de downloadsnelheid. Als hobbyfotograaf kan ik nu supersnel foto’s uploaden.”

Projectleider Marleen van Manen over glasvezel: “De behoefte aan goed en snel internet neemt met de dag toe. Steeds vaker werken we thuis, gebruiken we interactieve tv of streamen we de nieuwste films en series. En daarin mag Leerdam niet achterblijven. Daarom zet ik me graag in om Leerdam zo snel mogelijk te voorzien van glasvezel. Want de ‘glasstad’ Leerdam moet natuurlijk ook aangesloten zijn op glasvezel.”

Informatiebijeenkomsten
Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over glasvezel, de kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel, organiseert Delta Fiber Netwerk informatiebijeenkomsten. Deze vinden plaats op woensdag 6 april bij Leerdam Sport, dinsdag 12 april in Partycentrum Het Dak en donderdag 14 april bij Het Heerenlanden. Meer informatie staat op de website www.gavoorglasvezel.nl.

Ook is er een online een informatiebijeenkomst. Op 20 april vanaf 19.30 uur kan iedereen deze bijwonen vanaf een computer, tablet of telefoon. Aanmelden hiervoor kan via www.gavoorglasvezel.nl.

Delta Fiber Netwerk opent op 23 maart een Glasvezel Informatiepunt aan de Vlietskant 12 in Leerdam. Dit informatiepunt is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Hier kunnen inwoners terecht voor alle vragen over glasvezel of voor hulp bij hun aanmelding.

Inwoners van Leerdam die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd middels een brief. Alle informatie is ook te vinden op www.gavoorglasvezel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden