Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Michelle dolblij met cadeaus voor huis De Iris in Vianen

Algemeen 454 keer gelezen

VIANEN • Droogtoren, strijkijzers, theepot, pannen, serviesgoed: Michelle is helemaal blij met alle cadeaus die ze heeft gekregen voor het huis De Iris in Vianen, waar ze binnenkort gaat wonen.

Als het huis in mei 2022 wordt opgeleverd kan ze alle spulletjes uitpakken en een plaats geven in de gezamenlijke woonruimte. 

In november 2021 is Stichting  de Iris een sponsoractie gestart: maak van ons huis een THUIS. Via een video is een oproep gedaan voor donaties in geld of een artikel van de wensenlijst. Daar is massaal op gereageerd. Tijdens de feestmaand ontvingen ouders vele cadeaus van de wensenlijst van bekende maar ook onbekende mensen. 

Marjet Westervoorde, moeder van bewoner Koen: “Op een avond belde er een dame uit Vianen aan de deur met een doos met keukenspulletjes van de wensenlijst in haar handen. Alsjeblieft, dat is voor het huis De Iris. Verbluft keek ik haar aan en bedankte haar. Ik vond het hartverwarmend om dit mee te maken.”

Voor algemene ruimten
De Iris is een levensloopbestendige woning voor 16 jongvolwassenen met een beperking. De jongeren betalen zelf de huur van hun studio en richten deze met hun eigen geld in. Voor de algemene ruimten is de stichting afhankelijk van donaties. Zij krijgt geen subsidies.

Er is al veel gespaard, maar nog niet genoeg om de tuin, de domotica en de inrichting van de gezamenlijke ruimten te betalen.

Er is een video gemaakt die kort uitlegt wie de 16 jongeren zijn en waarvoor er geld nodig is. Omdat de stichting een ANBI-status heeft, geldt er een belastingvoordeel voor eenieder die gedurende een periode van vijf jaar een geldbedrag schenkt en daarmee toetreedt tot de club van 50, 100 of 500. Deze vorm van sponsoring heeft de voorkeur. 

Er zijn ook andere manieren om te sponsoren, zoals een donatie naar wens via de QR code, digitale aankopen doen via Sponsorkliks (dit kost de gever niks extra’s!), door een klus op te pakken of spullen te doneren van de wensenlijst. Alle mogelijkheden staan op de website: www.stichtingdeiris.nl/help-mee/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden