Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
• Het gebouw van stichting Internos.
• Het gebouw van stichting Internos. (Foto: Gertjan den Ouden)

Stichting Internos uit Hei- en Boeicop zoekt beheerder

  •   keer gelezen

HEI- EN BOEIOP • Stichting Internos beheert al sinds jaar en dag hun verenigingsgebouw aan de Nieuweweg. Sinds Wil en Anton Haag onlangs na ruim 20 jaar besloten dat ze wilden stoppen met het beheer van het gebouw is men op zoek naar één of meerdere nieuwe beheerders. Een flyeractie leverde tot nu toe geen reacties op van geïnteresseerden en dus maakt het bestuur van Stichting Internos zich inmiddels zorgen. 

“We hebben het altijd met heel veel plezier gedaan, maar vanwege gezondheidsredenen is het voor ons niet meer haalbaar om het volledige beheer op ons te nemen”, vertellen Wil en Anton Haag. “Het scheelt dat er vanwege corona natuurlijk een stuk minder georganiseerd kon worden de afgelopen tijd, maar er liggen inmiddels wel al weer aanvragen voor initiatieven. Het zou ontzettend zonde zijn als we de boel moeten verkopen, omdat niemand erin wil stappen.”

Hoop plezier

De afgelopen twintig jaar vonden er in het gebouw tal van verjaardagen, trouwerijen en jubileumvieringen plaats. Daarnaast maakt bijvoorbeeld ook de Oranjevereniging gebruik van het gebouw en worden er activiteiten voor ouderen georganiseerd. De nieuwe beheerder krijgt er dus een klus aan, maar daartegenover staat een hoop plezier.

Anton Haag legt uit: “We hebben hier zo veel mooie feesten en partijen meegemaakt. Het mooie is dat we hier feesten gehad hebben van mensen die inmiddels kinderen hebben gekregen en die kinderen vieren inmiddels ook hier hun verjaardag. Er heerst een enorme saamhorigheid onder de vrijwilligers met wie we dit doen. Het grootse deel van de mensen die het gebouw reserveren komt uit Hei- en Boeicop, maar er zijn toch ook genoeg mensen uit andere dorpen als Hagestein of Meerkerk die contact opnemen.”

Takenpakket

Het gebouw bestaat uit twee gedeeltes. Het grootste gedeelte bestaat uit een zaal met een podium waar men in totaal zo’n 80 man kwijt kan. Aan de eerste grenst een tweede, kleinere zaal, die plaats biedt aan ongeveer 40 man. Beide zalen beschikken over een keukentje. De hal en de wc’s van het gebouw zijn voordat corona uitbraak nog helemaal vernieuwd.

“Als beheerder maak je afspraken met de mensen die het gebouw boeken, je doet de inkopen, regelt de bediening en zorgt dat er schoon wordt gemaakt. Wij als bestuur willen ook helpen in de bediening. Het is ook een optie om het beheer te verdelen onder meerdere mensen. 

We snappen dat geïnteresseerden het niet zonder vergoeding willen doen, dus daar valt over te praten. Men moet wel beseffen dat het voornaamste doel van de stichting is om kostendekkend te zijn”, legt het bestuur uit, dat naast Anton en Wil Haag uit nog drie anderen bestaat. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Anton Haag via 040-561753 of via antonenwil@hotmail.nl.

Gertjan den Ouden
Redacteur Vijfheerenlanden
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten