Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: Aangeleverd

PvdA lanceert Powervrouw Vijfheerenlanden

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Ieder jaar wordt op 8 maart wereldwijd Internationale Vrouwendag gevierd. Solidariteit tussen en met vrouwen, maar ook om de positie van vrouwen te verbeteren en geweld tegen vrouwen tegen te gaan.

Krachtige en maatschappelijk betrokken vrouwen hebben zich in de loop van meer dan een eeuw daarvoor ingezet. De PvdA Vijfheerenlanden wil op Internationale Vrouwendag een Powervrouw uit de gemeente Vijfheerenlanden in het zonnetje zetten.

Kracht voor verandering
Het thema voor Internationale Vrouwendag van dit jaar is ‘V/M solidariteit–de kracht voor verandering’. Dit thema is nu meer dan ooit actueel. Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten, vrijheid en een gelijkwaardige behandeling. Maar alleen de strijd aangaan met vrouwen blijkt een utopie en ook met de emancipatie van de man gaat het niet goed.

Er zijn mannen nodig die opstaan en zich hard maken voor emancipatie in de brede zin van het woord. Mannen die, net als vrouwen, gelijkwaardigheid nastreven en dit als uiteindelijk doel hebben.

Nomineren
De PvdA Vijfheerenlanden roept iedereen op om vrouwen uit Vijfheerenlanden te nomineren voor de titel Powervrouw Vijfheerenlanden 2022.

Gemeenteraadslid Christel van ’t Pad vertelt: “In mijn directe omgeving ken ik heel veel krachtige zelfstandige vrouwen. Het is heel belangrijk dat mijn dochters om zich heen sterke vrouwelijke rolmodellen tegenkomen, zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen tot prachtige Powervrouwen.” 

Welke vrouwen kunnen genomineerd worden? Denk hierbij aan bijvoorbeeld vrouwen die zich in 2021 hebben ingezet voor de ondersteuning van alleenstaande moeders of een betere vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. Maar ook ondersteuning van vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. Ook vrouwen die op een andere manier laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn kunnen worden genomineerd. 

Bedenk wie jouw Powervrouw is. Een nominatie met een korte onderbouwing kan tot 28 februari worden doorgegeven aan Marianne Wittebol, bestuurslid van de PvdA Vijfheerenlanden: powervrouw@pvdavijfheerenlanden.nl.

Jaarlijks
Op 8 maart zal de winnares door de PvdA Vijfheerenlanden in het zonnetje worden gezet.

Het is de bedoeling jaarlijks een Vijfheerenlandse Powervrouw aan te wijzen. Dit eerste jaar bestaat de beoordelingscommissie uit Roline den Hartog, PvdA-lid te Leerdam, en Marianne Wittebol, bestuurslid PvdA Vijfheerenlanden, Lexmond. Vanaf 2023 zal jaarlijks de winnares van het jaar daarvoor worden toegevoegd aan de beoordelingscommissie.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten