Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Van links naar rechts: Ton van Kooten, kampioen Kees Kool en Alfred van Krieken.
Van links naar rechts: Ton van Kooten, kampioen Kees Kool en Alfred van Krieken. (Foto: Aangeleverd)

Kees Kool kampioen van De Glasfabriek

  •   keer gelezen

LEERDAM • De deelnemers van de viscompetitie van personeelsvereniging De Glasfabriek in Leerdam zijn afgelopen weekend gehuldigd.

In verband met corona is er gewacht tot dit weekeinde. Alleen de top drie is fysiek gehuldigd. Alle andere deelnemers zijn schriftelijk gehuldigd.

Er zijn afgelopen jaar tien competitiewedstrijden gevist, waarvan de beste vijf meetelden voor de competitie. Totaal is er tijdens de competitie 222 kilo vis gevangen. De competitie is door de coronabeperkingen anderhalve maand later gevist dan gebruikelijk. Er waren aangepaste regels. De loting werd klein gezelschap verricht, men diende zelf de gevangen vis in het weegnet te deponeren en men diende na afloop de handen te desinfecteren. Ook de prijsuitreiking geschiedde op afstand.

In totaal zijn er 13 deelnemers die in de eindstand opgenomen zijn.

De grootste vis is gevangen op 3 juni door Kees Sprado, namelijk een brasem van 57 cm.

Winnaar van de competitie is Kees Kool geworden, met acht klassementspunten en totaal 32 kilo vis, tweede werd Ton van Kooten met tien punten en 33 kilo. Der derde plaats is voor Alfred van Krieken met 17 punten en 27 kilo vis.

De uitslag verder: 4. René v.d. Linden; 5. Joop Woelke; 6. Kees Sprado; 7. Alfred Bogerd; 8 Henk v.d. Oever; 9. Rudi Kaldenberg; 10. Arie v.d. Oever; 11. Lambert Jansen; 12. Jasper de Kogel en 13. Piet de Kruijff.

Naast de competitie zijn er drie koppelwedstrijden en twee wedstrijden vanaf de steigers gevist. Door alle gevangen vis per deelnemer op te tellen ontstaat er een klassement van gevangen gewicht. Winnaar mag zich de koningsvisser noemen. Dit jaar is dat Kees Kool met 111 kilo vis geworden, tweede is Ton van Kooten met 75 kilo geworden en derde René v.d. Linden met 73 kilo vis.

De uitslag verder: 4. Alfred van Krieken (68 kilo); 5. Arie v.d. Oever (56 kilo); 6. Kees Sprado en Alfred Bogerd (51 kilo); 8. Joop Woelke (43 kilo); 9. Henk v.d. Oever (41 kilo); 10. Jasper de Kogel (30 kilo) en 11. Lambert Jansen (26 kilo). De overige zes deelnemers hebben met elkaar 38 kilo gevangen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten