Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: Kayleigh Amelsbeek

Vlaamse friet voor winkelend publiek in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Het winkelend publiek van de Voorstraat in Vianen is zaterdag getrakteerd op gratis Vlaamse friet, drankjes en gezelligheid. 

Vianen werd tussen 12:00 en 15:00 uur even omgetoverd tot België, op initiatief van Maykel Heerkens (eigenaar van restaurant Mamma Mia) en Gilbert van Straalen (eigenaar van Vosje Food & Drinks).

Op zaterdag hing de stad vol met Belgische vlaggen, was de muziek bij het Vosje al van ver te horen en er hing een gezellige sfeer. Bij de frietkraam stond een lange rij met wisselend publiek: van ouderen tot jongeren en gezinnen met kinderen.

Hart onder de riem
“Naast dat we het winkelend publiek op een warme manier willen verwelkomen, is het tegelijkertijd een ludieke actie. Want waarom mag het in België wel en in Nederland niet? Eigenlijk is het dus ook een hart onder de riem voor alle horecaondernemers. Een geluid waaruit blijkt dat we nog steeds aan ze denken”, aldus Maykel Heerkens.

Het warme welkom was te voelen bij het publiek. “Het is leuk dat er weer eens wat gebeurt. Ik snap de actie rondom België heel goed, want daar is alles wel gewoon open. Het is voor de horecaondernemers in Nederland rot dat er nog niks kan. De organisatie heeft dit dus goed gedaan. Vandaag voelt als een soort viering voor de winkels die weer open mogen,” aldus Annemarie van der Gijp (36). 

Ook Fleur Hoogmoed (23), staat te genieten van zakje patat. “We kwamen af op de gezelligheid. Iedereen gaat nu naar België omdat we allemaal gewoon lekker uit eten willen. Ik vind dat de horeca gewoon open zou moeten. Zolang de ziekenhuizen niet overbelast raken, zou het gewoon moeten kunnen.”

Teleurstelling
Heerkens: “Deze dag is geweldig. Er gaat ontzettend veel friet doorheen. We hebben dit mogelijk kunnen maken met alle ondernemers van de Voorstraat. De mensen waarderen het en ze tonen allemaal begrip voor de horeca. Het voelt als een hart onder de riem voor de ondernemers. We mogen weer sporten, winkelen en naar de kapper, daar is het publiek heel blij mee. Ik hoor vandaag wel veel mensen over de teleurstelling van de horeca die nog dicht moet blijven. Daarom ook het frietje. Nog even volhouden.”

door Kayleigh Amelsbeek

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten