Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
<p>• Tine Peels in 2019.</p>

• Tine Peels in 2019.

(Foto: aangeleverd)

Oud-raadslid Tine Peels (Leerdam’2000) overleden

  •   keer gelezen

LEERDAM • Donderdag 30 december is oud-raadslid Tine Peels van Leerdam’2000 overleden. Ze werd 88 jaar.


Tine was in de jaren tachtig raadslid voor de VVD. Na een breuk richtte ze begin jaren ‘90 Leerdam’2000 op. Ze behaalde met haar energieke partij prachtige verkiezingsresultaten. Ze was ook enkele jaren wethouder. In 2004 werd ze als politiek leider opgevolgd door Teus Meijdam.

Tine Peels was een zeer populair raadslid. “Ze stond altijd voor iedereen klaar”, zegt Meijdam. “Iedereen kon bij haar terecht voor goede raad. Haar telefoon stond altijd roodgloeiend.”

Tine kende iedereen in Leerdam. Ze was oprecht geïnteresseerd in het lief en leed van de Leerdammers. Daar kwam bij dat ze lid van heel veel verenigingen. Ze bezocht steevast de jaarvergaderingen.

Na haar politieke carrière bleef ze actief in allerlei verenigingen. Tot vorig jaar was ze nog voorzitter van wijkraad-noord. Ze bleef de lokale politiek tot op hoge leeftijd actief volgen. Ook toen Leerdam’2000 in 2018 fuseerde met de lokale partijen in Zederik en Vianen en haar naam wijzigde in VHL Lokaal.

Tine overleed aan de gevolgen van een tumor in haar hoofd.

“Met haar levenslust en lach, genietend van elke mooie dag, verliezen we een heel bijzonder persoon”, schrijven haar kinderen in de rouwadvertentie.

Tine wordt donderdag 6 januari in besloten kring begraven.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier