Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden

SGP laat het er niet bij zitten: opnieuw vragen over QR-code voor zwemles

  •   keer gelezen

LEERDAM • SGP Vijfheerenlanden neemt geen genoegen met het antwoord van het college van burgemeester en wethouders met betrekking tot het verplicht stellen van QR-codes voor ouders die hun kinderen naar zwemles brengen bij Laco in Leerdam. 


De partij draagt aan dat de voorzieningenrechter Midden-Nederland afgelopen week uitspraak deed in een gelijke zaak omtrent een zwembad in Hilversum. De rechter oordeelde dat zwemles valt onder de noemer ‘onderwijs’ in plaats van onder ‘sport’, waardoor het zwembad ook niet valt binnen de categorie ‘binnensportlocatie’. Het zwembad hoeft hierdoor voorlopig geen coronabewijzen te controleren, zonder dat het hiermee een boete riskeert. 

‘Onacceptabel’

De SGP gaf vorige maand aan het onacceptabel te vinden dat ouders zonder QR-code de toegang tot het zwembad werd geweigerd. Het college reageerde hierop door te stellen dat het niet wenselijk is om andere regels op te stellen voor zwemles dan voor andere vormen van zwemmen en vond dat zwemles niet kon worden getypeerd als activiteit binnen een onderwijsinstelling. 

Per brief vraagt de SGP nu aan het college of het op de hoogte is van de ontwikkelingen in Hilversum en wat het vindt van de uitspraak van de rechter aldaar. De partij vraagt zich af of die uitspraak gevolgen heeft voor het beleid rondom het coronatoegangsbewijs bij Laco, maar ook voor Helsdingen in Vianen. 

Gertjan den Ouden
Redacteur Vijfheerenlanden
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier