Afbeelding
Foto: Sonja Bron

Europaplein Leerdam breidt parkeervoorziening uit: 50 plekken extra

Algemeen 3.336 keer gelezen

LEERDAM • Het aantal parkeerplaatsen aan het Europaplein wordt uitgebreid van 200 naar 250 plekken. Indien de weersomstandigheden het toelaten, gaat men halverwege januari gefaseerd van start met de aanleg van de nieuwe parkeervoorziening. 

“We zijn ontzettend blij dat de gemeente heeft ingezien dat het belangrijk is voor Leerdam om het parkeergemak hier te vergroten”, vertelt Adrie Kleppe, beheerder van winkelcentrum Europaplein. “Toen we in 2017 de Aldi en Plus Teeuw vernieuwd en uitgebreid hebben, koesterden we al de wens en verwachting om op termijn het aantal parkeerplekken nog verder uit te gaan breiden.

Broekgraaf

“In de nieuwbouwwijk Broekgraaf worden steeds meer huizen gebouwd. De mensen die daar wonen maken gebruik van het complete aanbod wat het Europaplein te bieden heeft. Als die vanwege een gebrek aan parkeerplaatsen elders hun boodschappen gaan doen, bijvoorbeeld in Gorinchem, is dat voor niemand binnen de gemeente goed.”

De gemeente Vijfheerenlanden zag de noodzaak van de situatie dus ook in en stelde 300.000 euro beschikbaar. Naast dat er extra parkeerplaatsen gerealiseerd worden, wordt de algehele verkeerssituatie op het Europaplein ook veiliger én krijgt het geheel een groenere uitstraling.

Groenere uitstraling

Kleppe: “De extra plekken komen rondom de muziektent op het plein. Er wordt genoeg ruimte overgehouden, zodat het overzichtelijk blijft en er komen fietsenrekken dicht bij de winkels. Verder gaat het asfalt en een groot deel van de tegels eruit. Die worden vervangen door grastegels, zoals ook in de Quirinus de Palmelaan zijn gelegd. Hierdoor krijgt het geheel een groenere uitstraling.”

De werkzaamheden starten, mits de omstandigheden het toelaten, op 17 januari en duren vier weken.

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden