Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Half uur korter betaald parkeren in Leerdam; stap in aanpak parkeerproblemen

Algemeen 739 keer gelezen

LEERDAM • Betaald parkeren gaat in Leerdam sinds begin november pas van 9.30 uur in, in plaats van om 9.00 uur. Wethouder Huib Zevenhuizen hoopt zo een stap te zetten in de aanpak van de parkeerproblematiek.

Dat het vinden van een parkeerplek in de Glasstad niet altijd gemakkelijk is, dat is al veel langer een ergernis voor velen. ‘s Avonds is het voor veel vergunninghouders vaak een kwestie van rondrijden om de auto achter te kunnen laten.

“Door het betaald parkeren een half uur later in te laten gaan, kunnen ze dan kiezen voor een betaald parkerenplek”, licht wethouder Huib Zevenhuizen de nieuwe maatregel toe. “Na 18.00 uur is parkeren daar namelijk gratis en is er ‘s ochtends genoeg tijd om weg te rijden. Zo hopen we dat de parkeerdruk meer gespreid wordt.”

Nadeel
Hij benadrukt wel dat dit niet dé oplossing is voor de parkeerproblematiek in Leerdam. “Maar we willen hiermee wel alvast een stap zetten, waar niemand nadeel van ondervindt. De proef loopt tot 31 januari. Via parkeeronderzoeken bekijken we de komende tijd wat de effecten zijn. Heeft het een gunstige uitwerking, dan zetten we het door. Zo niet, dan draaien we het weer terug.”

Deel van het probleem is overigens de vele vergunningen die het gemeentebestuur in Leerdam verleend heeft. “We zijn al bezig om daar kritisch naar te kijken. Zo is anderhalf jaar geleden het automatisch verlengen vervallen en moeten mensen actief een vergunning aanvragen. Daaruit bleek dat er veel onnodig of ten onrechte verleend werden. Aan de andere kant: als iemand voldoet aan alle voorwaarden, kunnen wij uiteraard zo’n vergunning niet weigeren.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 21 uur geleden
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 23 uur geleden
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden