Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
<p>De Sint en zijn Pietenteam</p>

De Sint en zijn Pietenteam

(Foto: )

Sinterklaas viert jubileum in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • De kans is groot dat de leerlingen van basisschool ‘De Ark’ in Vianen moeilijk in slaap komen in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 december. Die vrijdag staat namelijk de jaarlijkse Sinterklaasviering op het programma.


De ‘Hulpsinterklaas’ van De Ark gaat dit jaar op voor zijn jubileum, Wim Tijsseling trekt namelijk voor de 25e keer zijn mijter en mantel uit de kast.

In het dagelijks leven is Tijsseling advocaat, gespecialiseerd binnen het arbeidsrecht. De afgelopen 25 jaar heeft hij dus in de eerste week van december een belangrijke nevenfunctie, namelijk die van goedheiligman. “En belangrijk is het, want voor die kinderen is het ieder jaar weer iets om naar uit te kijken. Je wilt er dus wel echt iets leuks van maken”, vertelt Tijsseling.

‘Per ongeluk’ ingerold
Helemaal toevallig is het niet dat Tijsseling zich bekommert om basisschoolleerlingen. Zo was hij jarenlang voorzitter van de Raad van Toezicht van een stichting voor basisonderwijs met scholen uit meerdere steden, waaronder dus Vianen.

Tijsseling: “Gedurende die periode viel de vaste Sinterklaas een keer uit en heb ik gezegd dat ik het wel wilde doen. Zo ben ik er dus eigenlijk ‘per ongeluk’ ingerold.”

Inmiddels zijn we dus 25 jaar verder, maar Tijsseling beleeft nog altijd veel plezier aan zijn jaarlijkse verkleedpartij. “We zitten ‘s morgens al vroeg in de make-up en eigenlijk begint dan al de voorpret. Mijn twee zoons Huub en Thijs maken deel uit van het ‘Pietenteam’, wat het natuurlijk nog leuker maakt.” 

Improviseren
Wanneer iedereen goed in de schmink zit, gaan de Sint en zijn Pieten naar school. Ze proberen dit ieder jaar op een originele manier te doen. Zo ging men al eens per ambulance, op de motor en met een shovel.

“Als we vervolgens bij de school aankomen, wachten alle kinderen op het schoolplein en spreek ik ze even kort toe. Daarna ontvangen we in de gymzaal om de beurt twee klassen. Ieder kind wordt naar voren geroepen en krijgt persoonlijk een cadeau en we maken een kort praatje. Natuurlijk krijgen we informatie vooraf, maar het grootste deel is puur improviseren. Dat is gewoon hartstikke leuk om te doen”, vertel Tijsseling enthousiast. 

Net als de kinderen kijkt dus ook Sinterklaas zelf alweer uit naar 3 december.

Gertjan den Ouden
Redacteur Vijfheerenlanden
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten