Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
<p>Extra Stout van D&L sleepte een medaille in de wacht.</p>

Extra Stout van D&L sleepte een medaille in de wacht.

(Foto: Aangeleverd)

Everdings bier wint wederom medailles bij Brussels Beer Challenge

  •   keer gelezen

EVERDINGEN • Duits&Lauret scoort opnieuw internationaal bij tiende editie van de Brussels Beer Challenge.


Tijdens de Brussels Beer Challenge zijn de Extra Blond en Winterstout van Fortbrouwerij Duits&Lauret uit Everdingen bekroond met twee bronzen medailles.

De Brussels Beer Challenge is een toonaangevende bierkeuring met een groot internationaal deelnemersveld. De wereldtop aan bierkeurmeesters is er vertegenwoordigd om de bieren te beoordelen. 

Deze tiende editie had het grootste deelnemersveld ooit.

Blond
Fortbrouwerij Duits&Lauret sleepten een prachtige medaille in de wacht voor de Extra Blond. De Extra Blond van de brouwers is van het type ‘sterke blond’. Mooi in z’n stijl maar uiteraard met een herkenbare D&L twist en signatuur.

Zeer smaakvol, goed gehopt en niet zoet. Bloemige, kruidige en fruitige toetsen vanuit de hop geven het een uitgesproken karakter. Met zijn 8,5 procent een echt geniet bier om in elk jaargetijde te drinken.

Seizoensbier
Naast de prijs voor het Extra Blond mocht Duits&Lauret ook een medaille in de categorie Export Stout mee naar Everdingen nemen. De Duits&Lauret Winterstout is één van de seizoensbieren van de brouwerij. Het is een krachtig en vol smakend bier voor de donkere maanden. Het bier rijpt onder ideale omstandigheden in de bomvrije gebouwen van Fort Everdingen.

Meest bekroonde inzending
Dit jaar was de tiende editie van de Brussels Beer Challenge. Duits & Lauret is de enige Nederlandse brouwerij die elke editie een medaille in de wacht heeft gesleept. Daar zijn de brouwers natuurlijk bijzonder trots op.

Speciaalbierbrouwerij Duits&Lauret bestaat dit jaar 12 jaar en is sinds 2015 gevestigd op Fort Everdingen. Het is niet de eerste keer dat de brouwerij prijzen in de wacht sleept. 

Op de website van de brouwerij zijn alle behaalde prijzen te vinden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten