Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
<p>&bull; De eeuwelinge voelt zich nog lang geen honderd.</p>

• De eeuwelinge voelt zich nog lang geen honderd.

(Foto: Mieneke Lever-van Dieren)

Honderdjarige in Lexmond

  •   keer gelezen

LEXMOND • Marrie Bikker-de Jong kreeg van burgemeester Sjors Fröhlich via videobellen de hartelijke felicitaties voor haar honderdste verjaardag op woensdag 17 november. 


“Ik voel me nog lang geen honderd hoor”, zegt de vitale jarige die het jammer vond dat hij haar niet persoonlijk kon bezoeken vanwege de beperkende maatregelen. 

Een persoonlijk bezoek vindt ze belangrijk, zeker omdat haar vader, Jacob de Jong, destijds heel veel heeft betekend voor de gemeente Lexmond.

“Hij was jarenlang wethouder en ook locoburgemeester, vooral tijdens de oorlog. Die laatste winter was erg moeilijk voor hem, omdat de burgemeester moest onderduiken en mijn vader vond dat hij op zijn post moest blijven,” herinnert ze zich.

Verhuizen naar Lexmond
De Lexmondse boerendochter heeft veel aangepakt, werkte jaren bij opa en oma de Vor in Helsdingen (tussen Vianen en Lexmond) en bij haar vriendin Aagje Bos, die coupeuse was in Vianen. Ze trouwde met veehandelaar Heb Bikker, samen woonden zij eerst drie jaar in Helsdingen om vervolgens in 1959 te verhuizen naar Lexmond.

Het stel kreeg drie kinderen, waarvan één zoon is overleden. Mevrouw Bikker werd in 1994 weduwe, woont nu nog geheel zelfstandig, kookt gewoon haar eigen potje, leest veel boeken en gaat nog elke zondag naar de kerk. 

Ze heeft negen klein- en elf achterkleinkinderen.

door Mieneke Lever-van Dieren

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten