Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
<p>Nationale Sleepbootdagen Vianen 2019.</p>

Nationale Sleepbootdagen Vianen 2019.

(Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Nationale Sleepbootdagen 2023 staan onder druk

  •   keer gelezen

REGIO • Het is twee voor twaalf voor de Sleepbootdagen Vianen. Als zich voor 31 december niemand meldt die de organisatie over wil nemen, valt het doek voor de Sleepbootdagen van 2023.


De werkgroep van de Stichting Nationale Sleepbootdagen heeft vorige week overleg gehad met het bestuur van de Vereniging de Motorsleepboot. Met name de organisatie van Sleepbootdagen Vianen van 2023 was hierbij een belangrijk agendapunt.

De VDMS sprak haar vertrouwen uit naar de organisatie van de Sleepbootdagen Vianen, maar was ook bezorgd over de bouwkundige ontwikkelingen op Sluiseiland. Henk Lammertink van de SNSV gaf aan dat het, ondanks de bebouwing op Sluiseiland het technisch gezien nog steeds mogelijk is om de Nationale Sleepbootdagen in Vianen te organiseren. Helaas is het ondanks persberichten en het persoonlijk benaderen van mensen nog steeds niet gelukt om kandidaten voor een nieuwe werkgroep te vinden.

Gratis evenement
Ton Kooiman van de SNSV benadrukte tijdens de vergadering dat het misschien technisch wel mogelijk is dit evenement te houden, maar dat de Sleepbootdagen een heel ander karakter zullen krijgen. Er is immers geen ruimte meer voor de feesttent en andere nautische activiteiten op Sluiseiland. Een nieuwe en verjongde werkgroep zal dan ook de aloude opzet van de Nationale sleepbootdagen in Vianen onder de loep moeten nemen en met een hele andere opzet moeten komen.

Kooiman: “In verband met de gewijzigde situatie op Sluiseiland zullen dan ook verhelderende gesprekken met de Veiligheidsregio Utrecht moeten worden gevoerd.” 

Voorzitter Anné Middendorp gaf aan dat de opbrengst van de feesttent een substantiële bijdrage levert aan de financiële middelen van de Sleepbootdagen. Middendorp: “Wij hebben hoog in het vaandel staan dat de Sleepbootdagen, voor de bezoekers, een gratis te bezoeken evenement moet zijn. Dit hebben wij tot nu toe alle edities kunnen volhouden. Of dat ook in de toekomst is vol te houden, is voor mij een vraagteken.” 

Organisatoren gezocht
Het bestuur van de VDMS, bij monde van voorzitter Chris Nieuwpoort kon zich wel vinden in de uitdagingen zoals omschreven door de werkgroep.

Nieuwpoort: “Wij hebben als VDMS al een hele lange tijd een warme band met Vianen, een band die wij koesteren en ook heel graag willen voortzetten. Echter wij hebben ook een verantwoordelijkheid naar onze leden toe. Als Vianen geen werkgroep heeft voor de editie van 2023, zullen wij toch moeten kijken of andere plaatsen de organisatie kunnen overnemen.” 

“Voor dat proces hebben wij zo’n anderhalf jaar nodig. Hoe vervelend ook, wij willen toch uiterlijk 31 december van de huidige werkgroep horen of er een nieuwe werkgroep is ontstaan die met vernieuwde elan de Nationale Sleepbootdagen van 2023 gaat organiseren.” 

Ultieme poging
Middendorp zegde toe dat er nog een ultieme poging gedaan zal worden om tot een nieuwe werkgroep te komen en dat op genoemde datum de uitkomst hiervan schriftelijk aan het bestuur van de VDMS zal worden meegedeeld.

Middendorp: “Ik roep dan ook organisatorisch sterke mensen met doorzettingskracht op, om zich te melden en daarmee de Nationale Sleepbootdagen voor Vianen te behouden.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten