• Het nieuwe clubgebouw van Leerdam Sport'55.
• Het nieuwe clubgebouw van Leerdam Sport'55. Foto: Croonen Architecten

Aannemer rijdt paddenschermen kapot: forse vertraging dreigt voor Leerdam Sport’55

Algemeen 1.646 keer gelezen

LEERDAM • De realisatie van het nieuwe sportpark van Leerdam Sport’55 dreigt forse vertraging op te lopen. Door (onopzettelijke) fouten van aannemers zijn onder meer paddenschermen kapot gereden en de schade is niet snel genoeg hersteld. Hierdoor is het graafwerk tot volgend jaar mei stilgelegd.

De bouw van kantine en kleedkamers kan doorgaan en dat geldt waarschijnlijk ook voor de aanleg van het hoofdveld, al is dat laatste nog niet helemaal zeker.

Paddentrek
Het is momenteel de meest kwetsbare periode voor de trek van beschermde amfibieën. Door de schade aan de paddenschermen is de ontheffing op de flora- en faunawet overtreden. Reden voor de handhaver van RUD Utrecht om het graafwerk in bepaalde gebieden tot volgend jaar mei niet meer toe te staan.

De paddenschermen zijn bedoeld om het leef- en broedgebied van de heikikker en rugstreeppad te beschermen. Beide bescherme diersoorten komen al lange tijd voor in de Leerdamse wijk Broekgraaf. Dit zorgde al eerder voor het stilleggen van het aanleggen van de voetbalvelden.

Zeer teleurgesteld
De gemeente Vijfheerenlanden kan nog niet overzien wat de consequenties zijn van de ingreep voor fase 6 van Broekgraaf. ‘Dit wordt momenteel in beeld gebracht. Het spreekt voor zich dat het bestuur zeer teleurgesteld is en zich grote zorgen maakt. Wij zullen moeten afwachten tot meer duidelijk is’, meldt het bestuur van Leerdam Sport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden