Afbeelding
Foto: Stockfoto

Burgemeester sluit opnieuw woning aan Joke Smitlaan in Vianen

Algemeen 1.873 keer gelezen

VIANEN • Burgemeester Fröhlich heeft woensdag opnieuw de woning aan de Joke Smitlaan in Vianen gesloten. De burgemeester van Vijfheerenlanden sloot de woning al eerder naar aanleiding van de beschieting van de woning in de nacht van 6 op 7 oktober. 

“De bestuurlijke rapportage die ik van de politie ontving, bevestigt dat er nog altijd een groot en onmiddellijk gevaar is voor de openbare orde”, laat burgemeester Fröhlich weten. 

“Uit die rapportage blijkt dat er voldoende reden is om de woning gesloten te houden. Opening van de woning levert niet alleen direct gevaar op voor de bewoners zelf, maar ook voor omwonenden.”

Schorsen
De voorzieningenrechter besloot op 22 oktober het eerdere noodbevel van burgemeester Fröhlich te schorsen. De rechter vond de politie-informatie te summier om een sluiting voor de periode van zes weken te rechtvaardigen.

Uit een actuele politierapportage blijkt echter dat er nog steeds gevaar dreigt. Daarom sluit de burgemeester de woning opnieuw. 

Noodzakelijk
Fröhlich realiseert zich dat het sluiten van een woning veel impact heeft op de bewoners: “De informatie over de actuele situatie maakt het noodzakelijk dat ik ingrijp voor de veiligheid van de bewoners zelf én die van de omwonenden.”

“We hebben bovendien veel reacties ontvangen van omwonenden die zich grote zorgen maken. Het algemeen belang weegt hier zwaarder dan het individuele belang.”

Sluiting
De sluiting duurt tot en met 18 november . Als nieuwe informatie van de politie daartoe aanleiding geeft, zal de burgemeester de sluiting van de woning eerder opheffen.

De bewoners hebben de mogelijkheid om een bezwaarschrift tegen de sluiting in te dienen of om een voorlopige voorziening bij de bestuursrechter te verzoeken. 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden