• Sociaal Lokaal Leerdam waar het Jongerenloket te vinden is.
• Sociaal Lokaal Leerdam waar het Jongerenloket te vinden is. Foto: Aangeleverd

Jongerenloket helpt bij diverse vragen

Algemeen 468 keer gelezen

LEERDAM • Volwassen worden is leuk en spannend, maar kan ook best ingewikkeld zijn. Steeds meer eigen keuzes maken en ineens mag er ook van alles. Tegelijkertijd moet er ook steeds meer. Zelf de zorgverzekering betalen bijvoorbeeld. En het is ook nog eens de periode waarin jongeren nadenken over wat zij nu eigenlijk willen in het leven. Grote kans dat het wel eens duizelt. Waar te beginnen? Welke keuzes zijn er te maken? Wie er niet helemaal uitkomt, kan contact opnemen met het Jongerenloket.

Jongeren in de gemeente Vijfheerenlanden kunnen met al hun vragen over werk, opleidingen en geld terecht bij het Jongerenloket. Claudia Buhler werkt als coach bij het Jongerenloket. Zij vertelt: “Misschien is het je niet gelukt om je opleiding af te maken. Of kom je erachter dat het vak dat je koos, toch niet zo goed bij je past. Dan is werk vinden lastig. Wij kunnen met je kijken wat er wel bij je past. We helpen je zoeken naar werk of kijken met je naar opleidingen.”

Geldzaken regelen
Als je net volwassen bent, kom je er ook achter dat het leven best duur is. Als je op jezelf wilt wonen, heb je een inkomen nodig. En je hebt allerlei kosten, waar je vroeger misschien wel helemaal niet over nadacht. Zoals die zorgverzekering. Claudia: “Overzicht krijgen en houden over het geld dat je binnenkrijgt en uitgeeft is echt iets wat je moet leren. Er zijn allerlei handige tips voor, die we je bij het Jongerenloket kunnen geven. Misschien had je die tips al eerder kunnen gebruiken en heb je nu al wat betaalachterstanden? Dan raad ik je helemaal aan om contact met ons op te nemen! Wij helpen je om de schade te beperken.”

Eén plek voor alle vragen
Het Jongerenloket is een initiatief van Avres en het RMC en is er voor alle inwoners in de gemeente Vijfheerenlanden van 18 tot 27 jaar. “Zo regelen we samen één plek, waar jongeren met al hun vragen terecht kunnen. Al die vragen hebben immers uiteindelijk met elkaar te maken. Zonder opleiding, is het lastiger om werk te vinden. Zonder werk heb je geen geld om van te leven. En zonder geld liggen geldproblemen op de loer. Je kunt elke dinsdag bij ons binnenlopen tussen 13:00 en 16:00 uur. We zitten in het Sociaal Lokaal Leerdam, Industrieweg 16 in Leerdam”, vertelt Claudia tenslotte.

Meer informatie: jongerenloket@avres.nl, 0183-650200, via Whatsapp: 06-30956379 of kijk op Instagram: @jongerenloketvhl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Joke in de opslag van de Voedselbank Vianen.
Joke is hét gezicht van Voedselbank Vianen: 'Doe dit met zóveel liefde en plezier' Nieuws 7 uur geleden
• Het eiland.
Nieuwbouwplannen op het Eiland in Leerdam krijgen vorm: drie woontorens met 126 appartementen Nieuws 18 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column Arno Wallaard Memorial: polderkoers live (te) volgen Sport 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden