Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: nl.123rf.com
ingezonden mededeling

Waarom is een uitvaartverzekering handig?

  •   keer gelezen

“Een uitvaartverzekering? Ah joh, dat heb ik helemaal niet nodig!” Dit is iets wat we vaak horen wanneer het om uitvaartverzekeringen gaat.


De argumenten tegen het nemen van een uitvaartverzekering lijken vrij logisch, maar er is toch altijd een reden waarom je ook dan een uitvaartverzekering moet afsluiten. In dit artikel nemen we de drie voornaamste redenen tegen uitvaartverzekeringen met je door.

1. Ik heb al een overlijdensrisicoverzekering
Meestal wordt de overlijdensrisico bij de aankoop van een huis afgesloten. De verzekering loopt echter enkel bepaalde tijd. Na deze periode wordt het bedrag niet meer uitgekeerd wanneer je overlijdt, ook al heb je jarenlang premie betaald.

De verzekering wordt meestal verpand aan de hypotheekverstrekker. Dit betekent dat de uitkering na overlijden zal worden gebruikt voor het aflossen van de hypotheek. Dan krijgen de nabestaanden dus geen geld uitgekeerd.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt daarnaast vaak afgesloten om ervoor te zorgen dat het gezin financieel na jouw overlijden verder kan leven. Bijvoorbeeld voor het verder aflossen van de hypotheek, of als geld voor de studie van de kinderen. De nabestaanden kunnen het geld dus niet meer gebruiken waarvoor het eigenlijk bedoeld was. Dat is in principe zonde van de verzekering.

2. Ik heb een huis met een hoop overwaarde
De overwaarde van huizen zijn niet echt snel beschikbaar. Wanneer je een extra hypotheek afsluit dan duurt dat meestal lang en het verkopen van een huis doe je ook niet van het ene op het andere moment.

Het geld zal dus niet op tijd beschikbaar zijn voor de uitvaart. De uitvaartnota dienen tussen de 14 en de 30 dagen te worden betaald. Toch op zoek naar een uitvaartverzekering? De goedkoopste vind je hier!

3. Er is voldoende spaargeld
Het kan zijn dat je een mooie spaarrekening hebt opgebouwd met een bedrag dat voldoende is om de uitvaart van te kunnen betalen. Echter, na het overlijden blokkeren banken vaak spaarrekeningen van de overledene.

Het opheffen van deze blokkade gaat niet zo snel en vaak komt er een hoop bij kijken. Hetzelfde geld voor reguliere betaalrekeningen.

Wanneer je nog in leven bent, en je hebt voldoende geld, dan kun je een deel van het spaargeld goed gebruiken als koopsomstorting van de uitvaartverzekering. Het overige geld kun je dan vrij besteden. Daarnaast heb je de zekerheid dat de uitvaart gewoon goed geregeld is, en dat de rekening voor de uitvaart altijd op tijd kan worden betaald.

Dus, ook wanneer je voldoende spaargeld hebt dan is een uitvaartverzekering geen verspilling. Plus, het (spaargeld dat je aan de uitvaartverzekering besteedt zal zich uiteindelijk omzetten in een mooie uitvaart. Het geld komt dus sowieso terecht waar het hoort, dan kun je jezelf net zo goed verzekeren!

Hoe vind je de goedkoopste uitvaartverzekering?
Dit kan soms nog wel een dingetje zijn. De meesten willen liever niet te veel uitgeven aan een uitvaartverzekering. Echter, je wilt uiteraard wel de best mogelijke voorwaarden. Dan is verreweg de beste optie om te vergelijken.

Vergelijken is tegenwoordig vrij makkelijk, en vergelijken loont ook echt. Je kunt soms door te vergelijken ineens een soortgelijk aanbod vinden met dezelfde of zelfs betere voorwaarden, bij een andere verzekeraar tegen een lagere prijs. Wanneer je niet vergelijkt, zul je daar nooit achter komen. 

Dus ga vergelijken en zie wat er mogelijk is! Vergelijken kost veel minder tijd dan een aantal jaar geleden, omdat de platformen waarop dit wordt gedaan aanzienlijk zijn verbeterd. 

Benieuwd naar de beste site om te gaan vergelijken? Kijk dan eens op de website van Elke Uitvaartverzekering Vergelijken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten