• WHV ging net onderuit in Krimpen.
• WHV ging net onderuit in Krimpen. Foto: Archieffoto

Nipte nederlaag voor heren WHV

Sport 133 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Na twee zeges op rij liepen de volleyballers van WHV vorige week woensdag tegen hun eerste nederlaag van dit seizoen aan. Uit in Krimpen aan den IJssel werd na een spannende vijfsetter met 3 – 2 verloren.

Na drie gespeelde wedstrijden staan de heren van WHV voorlopig op een keurige tweede plek op de ranglijst.

Vorige week woensdag mochten de Asperense volleyballers om 21:00 uur aantreden tegen City Bril Krimpen. Een tegenstander die de ploeg inmiddels goed kent en waar al menig duel mee is uitgevochten.

Een team dat bestaat uit ervaren rotten die goed in staat zijn om de wedstrijd te lezen en hun spel aan te passen aan dat van de tegenstander.

Ruime cijfers
Dat bleek ook deze wedstrijd weer. De thuisploeg gebruikte de eerste set om op gang te komen en om te zien hoe WHV ook alweer speelde. Die eerste set ging dan ook met ruime cijfers naar WHV.

Met een goede servicedruk en prima side out spel kwamen de Asperense volleyballers gemakkelijk op een 0-1 voorsprong.

Omgekeerd
In de tweede en derde set waren de rollen echter omgekeerd. City Bril wist zich verdedigend goed in te stellen op het Asperense spel en de thuisclub kwam zelf steeds makkelijker tot scoren.

En zo moesten de Asperenaren in de vierde set vol aan de bak om er nog een vijfde set uit te slepen.

Prima prestatie
En hoewel de thuisploeg WHV in de slotfase het vuur nog even na aan de schenen wist te leggen, dwongen de Asperense mannen toch een vijfde set af. Dat was een prima prestatie tegen deze altijd lastige tegenstander.

Hoewel WHV met goede hoop startte aan deze beslissende set was het toch de thuisploeg die direct het initiatief pakte.

Moeite
Opnieuw had WHV moeite om tot scoren te komen en konden de aanvallers van WHV niet echt een vuist maken. Ondanks het feit dat de ploeg hard werkte en verdedigend veel wist te pakken, was het toch vaak City Bril dat aan het langste eind trok.

En zo zagen de Asperense mannen de winst uiteindelijk naar de thuisploeg gaan. Al met al waren de heren van WHV niet ontevreden met dit resultaat in een uitwedstrijd op een doordeweekse avond.

WHV speelt zijn volgende wedstrijd pas weer op zaterdag 6 november. Dan ontvangt WHV in eigen huis VCN uit Capelle aan den IJssel.