Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: nl.123rf.com

Lichtjes in de Duisternis in Vianen gaat door

  •   keer gelezen

VIANEN • Dit jaar wordt voor de negende maal Lichtjes in de Duisternis gehouden. Nadat de coronaregels afgelopen maand zijn versoepeld, is na overleg met de gemeente besloten om Lichtjes in de Duisternis door te laten gaan op de Algemene Begraafplaats in Vianen.


Zaterdag 6 november vanaf 19:00 uur zijn bezoekers welkom op de begraafplaats. Het zal wel iets anders zijn dan voorafgaande jaren. Dit jaar is er geen live muziek en wordt er geen koffie en thee geschonken. Er zijn slechts enkele zitplaatsen beschikbaar. Bij de ingang ontvangen deelnemers een kaarsje. 

Om 20:00 uur worden de namen voorgedragen. Dit duurt tot ongeveer 20:20 uur. Wie toch liever thuisblijft: het voordragen van de namen wordt ook online uitgezonden. 

Vanaf 20:00 uur zal Klokkenluidersgilde Vianen de klok van de Grote Kerk luiden ter nagedachtenis aan hen die zijn overleden. 

Vanaf 23 oktober staat op de Algemene Begraafplaats aan de Sparrendreef voor het gedenkhuisje een groot hart. Hieraan kunnen houten hartjes worden gehangen waarop de naam van een overleden dierbare(n) geschreven kan worden. De hartjes liggen op tafel in het gedenkhuisje. De hartjes blijven tot en met 6 januari aan het grote hart hangen. Wie deze voor die datum niet heeft opgehaald: ze blijven tot eind januari in de gedenkruimte liggen. 

Er is geen coronatoegangsbewijs nodig om deel te nemen aan Lichtjes in de Duisternis. 

Vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen wordt bezoekers gevraagd niet met de auto te komen. 

Het bestuur van Lichtjes in de Duisternis hoopt zaterdag 6 november zoveel mogelijk mensen te verwelkomen, hetzij op de begraafplaats of anders online. 

Namen kunnen tot en met zondag 24 oktober worden doorgegeven via: www.lichtjesindeduisternis.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten