• Ondanks dubbel verlies staat Carambole D.I.S.C op de tweede plaats.
• Ondanks dubbel verlies staat Carambole D.I.S.C op de tweede plaats. Foto: Stockfoto

Carambole Rumpt twee keer onderuit

Sport 187 keer gelezen

RUMPT • Dit weekend is de tweede speelronde van de eredivisie voor Topteams in de klassieke spelsoorten gespeeld. Na de dubbele winst van drie weken geleden kon Carambole D.I.S.C. B.V. uit Rumpt voor de ogen van het aanwezige publiek niet winnen, waar mogelijkheden op matchpunten wel degelijk aanwezig waren. 

Alleen Lyon Megens wist door twee knappe winstpartijen de punten in Rumpt te houden. Megens speelde in het 47/2 ankerkader tegen Alex Ulijn. 

Tot aan de eindstreep was het een zeer spannende partij. Van de achtste tot de twaalfde beurt ging het gelijk op. Bij een stand van 194-171 in het voordeel van Ulijn wist Megens met een slotserie van 26 toch aan het langste eind te trekken. 

Solide spel
Marco Kivits speelde tegen de sterke Robert van Stevendaal. Kivits was op zoek naar zijn solide spel van drie weken geleden in Deventer, maar kon ditmaal geen potten breken. 

Tot beurt elf ging het nog redelijk gelijk op (40-67), maar de serie van 26 in de twaalfde beurt was doorslaggevend. Dit resulteerde dan ook in een verliespartij voor Kivits. 

Ruime cijfers
Frank Vermeulen speelde in het 71/2 tegen de Zeeuw Peter de Bree. Vermeulen begon goed in de eerste beurt, maar zakte gedurende de partij steeds verder weg en verloor uiteindelijk met ruime cijfers.

In de tweede omloop wist Kivits wederom zijn niveau niet te halen. Stevendaal was ook dit keer te sterk en wist in de laatste twee beurten zelfs 61 caramboles over de band te produceren. 

Afgestraft
Frank Vermeulen werd in de tweede beurt direct afgestraft door De Bree. Een klein foutje op de lijn werd beantwoord met een serie van 114. De Bree won deze partij dan ook ruim. 

Lyon Megens wist de spanning in zijn tweede partij volledig van zich af te spelen. In de vijfde en zesde beurt maakte hij achter elkaar twee mooie series van 104 en 53. 

En dat in een hoog tempo, zoals hij dit ook in zijn trainingen doet. Dit leidde tot een winstpartij in zes beurten.

Tweede plaats
Topteam D.I.S.C. B.V. blijft door deze uitglijder toch op de tweede plaats van de ranglijst. De tweede van de vijf thuiswedstrijden dit seizoen wordt over twee weken in Rumpt gespeeld. 

De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op 16 oktober, aanvang 11:00 uur. Alle belangstellenden zijn welkom, de entree is gratis.

Topteam D.I.S.C. B.V. treedt dan aan tegen de Veemarkt uit Doetinchem met Michel van Silfhout en de Duitser Christian Poether in de gelederen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden