Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Lintje voor mevrouw Kleppe-Ames uit Asperen

Algemeen 1.664 keer gelezen

ASPEREN • Zaterdag 18 september is bij de Kynologenclub in Gorinchem een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan een inwoner van West Betuwe. Mevrouw Jannetje Klazien Kleppe-Ames uit Asperen ontving deze van locoburgemeester Joost van der Geest van gemeente Gorinchem. 

Mevrouw Kleppe-Ames zet zich al jarenlang in als vrijwilliger voor de samenleving van Gorinchem. Zij is daarom benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Servaas Stoop heeft haar een felicitatiebrief en boeket bloemen gestuurd.

Motiveren
Vanaf 1978 geeft mevrouw training aan honden en hun bazen bij de Kynologenclub in Gorinchem. Sinds 1990 is zij coördinator en sinds 2001 hoofdtrainer. De laatste jaren socialiseert ze hoofdzakelijk puppy’s. Ook leidt ze nieuwe trainers op. Zij zit alle vergaderingen met de trainers voor. Zij zorgt dat iedereen de vaardigheden bijhoudt. Ze inspireert en motiveert het bestuur en de trainers. Ook tijdens soms moeilijkere perioden is zij degene die iedereen bij elkaar houdt en naar oplossingen zoekt.

Organiseren
Golfclub De Lingewaelsche is in 1996 opgericht. Kort daarna is mevrouw Kleppe-Ames gestart met het mede-organiseren van de damesavonden. Vanaf 1999 zit zij in de Regel- en Handicapcommissie. Zij neemt het praktijk regelexamens af bij nieuwe golfers en geeft theorielessen. Ook organiseert zij diverse activiteiten voor de golfclub, van een golfochtend voor dames tot de jaarlijkse kerstlunch.

Hoofdpiet
Al 18 jaar is mevrouw hoofdpiet tijdens het jaarlijkse Sinterklaasfeest op de openbare basisschool in Asperen. Sinds twee jaar is er in Asperen een Sinterklaashuis. Daar ontvangt zij met Sinterklaas en andere pieten ruim 1.000 kinderen van basisscholen uit de gemeente West Betuwe. Voor de verstandelijk en/of lichamelijk beperkte bewoners van het gezinsvervangende Thomashuis uit Asperen organiseert zij een speciale middag in het Sinterklaashuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden