• Habtamu de Hoop bezoekt De Joost.
• Habtamu de Hoop bezoekt De Joost. Foto: Aangeleverd

PvdA-kamerlid Habtamu de Hoop in gesprek met leerlingen De Joost in Leerdam

Algemeen 499 keer gelezen

LEERDAM • Habtamu de Hoop, het jongste Tweede Kamerlid, ging vrijdag in gesprek met derdejaarsleerlingen van De Joost in Leerdam over democratie en kansengelijkheid in het onderwijs.

Goed onderwijs en meer waardering voor praktische opleidingen en beroepen, ook financieel, stond centraal. De mogelijkheid om dat waar je van droomt ook werkelijkheid te maken. Ruimte was er ook voor allerlei persoonlijke vragen aan De Hoop, die vooral werd herkend als voormalig presentator van TV-programma Klokhuis. Enthousiast werden er heel wat selfies gemaakt.

Daarna volde een werklunch met de schoolleiding en directeuren van basisscholen en kinderopvang, ambtenaren en de wethouder uit de gemeente Vijfheerenlanden met als thema ‘Kansengelijkheid’. 

De veel besproken groeiende ‘kansenkloof’ in het onderwijs werd uitgediept voor de gemeente Vijfheerenlanden. Daarbij werd geconstateerd dat aan de ontwikkeling van kinderen in Vijfheerenlanden al veel gebeurt. Maar nog niet genoeg. Het thema is weerbarstig en kent geen eenduidige oplossing. 

De Hoop benadrukte dat het lerarentekort, de salarissen en kansengelijkheid thema’s zijn die niet los van elkaar gezien kunnen worden. 

School zou leerlingen de mogelijkheid moeten bieden in aanraking te komen met dingen die zij thuis niet hebben. Niet alleen naar het papieren kind kijken (de scores), maar naar de totale talentontwikkeling van kinderen vanaf jonge leeftijd.

Verschillende aanwezigen pleitten ervoor niet uit te gaan van gelijke behandeling, maar juist rekening te houden met de verschillende achtergronden van kinderen.

Wethouder Kamstra gaf aan dat ze wil bouwen aan netwerken rondom kinderen. Organisaties hebben elkaar nodig. Een concrete stap die de wethouder wil zetten is om bedrijfsleven en scholen met elkaar in contact te brengen. De regio heeft een tekort aan praktisch geschoolde mensen. 

Besloten werd een vervolg te geven aan deze bijeenkomst, samen met andere politieke partijen. Henk van ‘t Pad, voorzitter van de PvdA-Vijfheerenlanden neemt daartoe het initiatief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden