• De Glasstadmars van 2019.
• De Glasstadmars van 2019. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Commissie stopt met organiseren Leerdamse Glasstadmars

Algemeen 4.022 keer gelezen

LEERDAM • De commissie Glasstadmars stopt met het organiseren van deze alom geliefde eendaagse Leerdamse wandelmars. Daarmee komt hoogstwaarschijnlijk een eind aan een 74-jarige traditie.  

Voorzitter Henk van ’t Pad: “Het werd steeds lastiger de mars te organiseren. Te weinig bestuursleden en vrijwilligers, strengere eisen van de overheid en verkeersregelaars werden de laatste jaren (agressief) lastiggevallen. Dat zijn de voornaamste redenen om te stoppen. We hadden graag de 75e nog willen organiseren, maar door Corona ging deze jubileumtocht zowel in 2020 als in 2021 niet door.”

De Glasstadmars werd voor de eerste keer gehouden in 1946. Tijdens de hoogtijdagen kende de mars meer dan 12.000 deelnemers. De laatste jaren schommelde het deelnemersaantal rond de 2300. Veel Leerdamse scholen en verenigingen liepen ieder jaar mee. Voor velen was het defilé bij het Hofje in de Kerkstraat een belevenis.

In 2019 zijn gesprekken gevoerd met een andere Leerdamse organisatie om de Glasstadmars daarbij onder te brengen. Maar dat heeft niet tot resultaat geleid. Vanuit de commissie klinkt het in koor: “Als er mensen zijn die de organisatie van de Glasstadmars over willen nemen zijn wij natuurlijk bereid ondersteuning te bieden. Als niemand zich meldt is de Glasstadmars van 2019 helaas de laatste geweest.”

Via het mailadres glasstadmarscommissie@gmail.com kunnen mensen zich aanmelden.

De jaarlijkse Kennedymars wil de commissie blijven organiseren. Daarbij is het wel nodig dat het vrijwilligersbestand wordt aangevuld. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden