Afbeelding
Foto: Stockfoto

Cursus Politiek Actief start weer in VHL

Algemeen 212 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De komende weken houdt de gemeente Vijfheerenlanden opnieuw de cursus Politiek Actief.

Deze gratis cursus bestaat uit vier avonden. De cursus start op maandag 4 oktober 2021. 

Al langer aan het spelen met de gedachte om de politiek in te gaan, maar geen idee hoe je zo iets aan zou moeten pakken? In dat geval is de cursus Politiek Actief misschien iets om eens te proberen. 

Ook voor inwoners die (nog) geen plannen hebben om politiek actief te worden, maar vooral interesse hebben in hoe dat nu allemaal werkt in de lokale politiek, is deze cursus erg interessant. Hoe dan ook; iedereen is van harte welkom. Los van achtergrond, kennis, leeftijd en ervaring. Wie weet wat dat dan allemaal teweegbrengt.  

Programma
De cursus start op 4 oktober met een welkom door burgemeester Sjors Fröhlich. Na een korte kennismaking duiken de deelnemers verspreid over de avonden de theorie in. Hoe wordt Nederland bestuurd? En hoe gaat dat bij de gemeente? Hoe werkt de besluitvorming? Hoe zit dat met coalitie en oppositie? Wat is de rol van een raadslid? Hoe kom je in de raad? Vragen die allemaal beantwoord zullen worden.

Maar het is niet enkel de theorie die centraal staat. Deelnemers gaan in gesprek met elkaar, gaan speeddaten met raadsleden en er wordt een digitale commissievergadering bezocht. Daarnaast gaan de politici in spé aan de slag met de kunst van een goed debat. Een mooie combinatie van theorie en praktijk. 

De cursus wordt op de volgende avonden gehouden: 4, 11 en 26 oktober en 1 november. Steeds van 20:00 uur tot 22:00 uur. Op basis van de huidige coronamaatregelen zullen de bijeenkomsten fysiek plaatsvinden. Dat zal gebeuren op het gemeentehuis in Meerkerk. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan griffie@vijfheerenlanden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 5 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 8 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden