• De fietsheldencampagne is maandag afgetrapt.
• De fietsheldencampagne is maandag afgetrapt. Foto: Gemeente VHL

Fietshelden in Hagestein gezocht

Algemeen 414 keer gelezen

HAGESTEIN • De fietsheldencampagne van de gemeente Vijfheerenlanden werd maandagochtend vroeg gestart samen met de drie basisscholen in Hagestein: Meester Vos, Het Avontuur en Leef!

Wethouder Huib Zevenhuizen heeft samen met de leerlingen vanaf de kasteeltuin Hoef en Haag naar de scholen in Hagestein gefietst en daarmee de campagne afgetrapt. Voor het campagnemateriaal heeft per school één kind als fietsheld gefigureerd.

De fietsheldencampagne is door de gemeente Vijfheerenlanden opgezet om verkeersdrukte door autoverkeer in de schoolomgeving van Hagestein te verminderen. In de verkeersbeleving zijn schoolomgevingen en schoolroutes met veel autoverkeer onveilig (bron: www.schoolopseef.nl). In Hagestein is dit niet anders.

Uit een meting voor de zomervakantie door de scholen en gemeente blijkt dat 48 procent van de kinderen met de auto naar de school in Hagestein wordt gebracht. Landelijk gezien komt gemiddeld 33 procent van de kinderen met de auto.

Het doel van de campagne is om meer kinderen en ouders op de fiets te krijgen naar de scholen, zodat de verkeersdrukte afneemt in de schoolomgeving en de verkeersbeleving in Hagestein verbetert.

In de komende twee weken sparen de kinderen samen voor een (klein) cadeautje voor de gehele school als ze op de fiets naar school komen. Kinderen ontvangen per dag een muntje als ze op de fiets naar school zijn gekomen. Er staan twee inleverzuilen bij de scholen in Hagestein waar kinderen hun muntje kunnen inwerpen. 

Na de twee weken zullen de munten worden geteld en het cadeau door de gemeente worden uitgereikt. Het fietsgebruik door de kinderen naar school zal tijdens de campagne in de klas worden geturfd. Ook zal dit na de campagne worden gemeten zodat er een goed beeld is welk effect de fietshelden campagne heeft gehad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 3 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 5 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden