Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Investeren in digitale munten populairder geworden

Algemeen 247 keer gelezen

Steeds meer Nederlandse huishoudens overwegen een investering in digitale munten, mede gestimuleerd door het feit dat investeren in deze munten makkelijker geworden is. De Bitcoin- of bijvoorbeeld Ethereum- en Cardano koersvraag je eenvoudig online op. Na het aanmaken van een account kun je een munt als Bitcoin, Ethereum of Cardano direct kopen middels iDeal. Het maakt dat het investeren in digitale munten al lang niet meer alleen interessant is voor jongens op donkere zolderkamers. Heb jij al eens overwogen om deze digitale munten te kopen? 

Bitcoin laatste tijd vaker in het nieuws 
Niet alleen is het de afgelopen jaren makkelijker geworden om te investeren in digitale munten. Ook komt met name Bitcoin vaker in het nieuws de laatste tijd. Onlangs nog verscheen het gerucht, dat Amazon Bitcoin als een betaalmethode wil accepteren in de komende periode. Een ontwikkeling die bijdraagt aan de algehele adoptie van digitale munten. Het maakt het interessanter om digitale munten aan te houden, daar je ze straks ook kunt gebruiken voor de aankoop van een nieuw scheerapparaat of televisie. Ook Tesla kwam eerder al met het nieuws naar buiten, dat het bedrijf Bitcoin als betaaloptie toe zou voegen. 

Risico op marktmanipulatie is nog aanwezig 
Het is belangrijk te beseffen dat de markt rond deze digitale munten nog niet volledig volwassen is. Naast grote munten als Bitcoin, Ethereum en ook Cardano, zijn er tal van kleinere projecten. De teams achter deze kleine projecten zijn niet allen te vertrouwen. In die zin, dat zij regelmatig plotseling stoppen met hun projecten en hierbij hun eigen munten verkopen. Als particuliere investeerder word je hier de dupe van, daar de waarde van de munten snel daalt als een projectteam haar munten verkoopt. 

Blockchain minder decentraal dan voorheen 
Een van de redenen die maakt dat veel mensen investeren in Bitcoin en andere digitale munten is het decentrale karakter van de technologie achter deze munten. Dat decentrale karakter is de laatste jaren verzwakt, daar je als consument eerst een verificatieproces moet doorlopen om te kunnen handelen in de munten. Het maakt dat de overheid op de hoogte is van het feit dat je handelt in deze valuta, wat de munten minder decentraal maakt.

Dit hoeft absoluut geen nadeel te zijn, integendeel. Het maakt het voor criminelen minder makkelijk digitale munten te gebruiken. Iets wat de volwassenheid van deze technologie ten goede komt. Het feit dat veel criminelen Bitcoin gebruikten voor de handel in illegale goederen maakte dat veel mensen wantrouwend naar deze munten keken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden