Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: Stockfoto 123RF

Ook in Vianen kinderen benaderd door ‘man met bus’

  •   keer gelezen   112

VIANEN • Bij de Brede Parkschool in Vianen zijn zondagmiddag twee kinderen benaderd door een man. Hij sprak hen aan en vroeg of ze mee wilden gaan naar zijn bus. De kinderen gingen daar niet op in. De politie neemt de zaak serieus en doet onderzoek.

De kinderen die zijn benaderd zijn leerlingen van De Wegwijzer. Deze basisschool is gevestigd in de Parkschool aan De Looch. De directeur van De Wegwijzer heeft ouders geïnformeerd en heeft hen laten weten dat het personeel extra alert is tijdens de buitenmomenten.

Alsnog opsporen
De kinderen hebben de bus van de man niet gezien. Ze hebben de politie verteld dat de man een korte groene broek droeg en sandalen met witte sokken. Een woordvoerder benadrukt dat het van groot belang is om bij dit soort zaken zo snel mogelijk 112 te melden. “Dat vergroot de pakkans.” De politie hoopt de man alsnog te kunnen opsporen via camerabeelden of tips van getuigen.

Opvallend is dat in het nabijgelegen Leerdam onlangs ook al kinderen zijn aangesproken door een man met een bus. Ook zij gingen niet mee in zijn verzoeken. De politie ziet vooralsnog geen verband tussen de twee zaken. “We benaderen deze incidenten afzonderlijk.” 

Bron: RTV Utrecht

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten